van der Horst

Pau: Yani Stevenheydens start tweemaal van op de zevende plaats

Yani Stevenheydens - formule 4
Yani Stevenheydens - formule 4
Dit jaar valt de eer te beurt aan het Franse formule 4 kampioenschap om tijdens het raceweekend in de stad Pau de titel van Grand Prix de Pau te dragen. Het is de derde race van de formule 4 die dienst zal doen als Grand Prix de Pau. Onze landgenoot Yani Stevenheydens zal die belangrijke race aanvatten van op de zevende startplaats.
Twee kwalificaties zijn er normaal voorzien die de startplaatsen bepalen voor de eerste en de derde race, maar in Pau, gezien het grote aantal deelnemers (26), werd er besloten om het deelnemersveld in twee groepen te verdelen. RACB National Team piloot Yani Stevenheydens reed tweemaal de vierde snelste tijd in zijn groep, waar Kevin Foster tweemaal het snelste was. Gezien Foster de snelste chrono van beide groepen reed mag hij tweemaal va,n op de pole starten met de snelste uit de andere groep naast hem op de eerste startlijn, Evan Giltaire.

Foto: RACB National Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 12 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pau.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons