van der Horst

Paul Ricard: Kwalificatie race 1: Pole voor Carlos Sainz Jr.

Carlos Sainz Jr.
Carlos Sainz Jr.
Carlos Sainz Jr. (Dams) heeft deze morgen op het circuit van Paul Ricard de pole gepakt voor de eerste race van het Formule 3.5 kampioenschap die later op de dag verreden wordt. Roberto Merhi (Zeta Corse), landgenoot en rivaal voor de titel van Sainz, klokte de vierde tijd en start van op de tweede rij.
Carlos Sainz zette de pole in een tijd van 1:47.436 en start deze namiddag voor de zevende maal dit jaar vooraan. De Spanjaard moest wel alles uit de kast halen om Pierre Gasly (Arden) voor te blijven, de Fransman moest maar 62 duizendsten seconde toegeven op de tijd van Sainz. De tweede startlijn zal worden ingenomen door Matthieu Vaxivière (Lotus) en Roberto Merhi (Zeta Corse). Verder in de top tien vinden we nog Sergey Sirotkin (Fortec Motorsports), Zoel Amberg (AVF), Marlon Stöckinger (Lotus), Oliver Rowland (Fortec Motorsports), Jazeman Jaafar (ISR) en Marco Sörensen (tech 1).

Foto: Georges De Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zaterdag 27 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuit Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons