van der Horst

Paul Ricard: Kwalificatie race 2: Gasly voor Sainz

Pierre Gasly - Arden Motorsport
Pierre Gasly - Arden Motorsport
Pierre Gasly (Arden) was deze morgen bij de kwalificatie voor de tweede race sneller dan Carlos Sainz Jr (Dams). En vertrekt deze namiddag voor de eerste maal in zijn carrière van op de pole bij een wedstrijd van de Formule 3.5.
Red Bull rijder Gasly beëindigde zaterdag de eerste race nog in tweede positie na Sainz, maar vandaag klopte de Fransman de Spanjaard in de strijd voor de pole voor de tweede race. Gasly klokte een ronde in 1:47.655 en was daarmee zeven honderdste seconde sneller dan Sainz. Sergey Sirotkin (Fortec) reed de derde tijd op slechts zes duizendste seconde van de tijd van Sainz. De vierde tijd ging naar Jazeman Jaafar (ISR), Roberto Merhi (Zeta Corse) volgde met de vijfde tijd. Merhi, die het moeilijk krijgt om Sainz te verhinderen nog verder uit te lopen in het kampioenschap, krijgt Matthieu Vaxivière (Lotus) naast zich. De vierde startrij wordt ingenomen door Marlon Stöckinger (Lotus) en Oliver Rowland (Fortec).

Foto: World Series by Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zondag 28 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuit Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons