van der Horst

Paul Ricard : Vrije trainingen : Marlon Stöckinger tweemaal de snelste

Marlon Stöckinger - Lotus
Marlon Stöckinger - Lotus
Lotus rijder Marlon Stöckinger was vandaag zowel in de eerste als de tweede vrije training op het Franse Paul Ricard de snelste man op de piste. In de ochtend zette hij een 1:48.905 neer; een tijd die hij in de namiddag nog naar beneden bracht tot 1:48.523. In de eerste sessie bleef hij teammaat Matthieu Vaxivière voor waarna het in de tweede training de beurt was aan Matias Laine om de tweede chrono te klokken. Titel rivalen Carlos Sainz Jr. (Dams) en Roberto Merhi (Zeta Corse) bleven enigszins op de achtergrond.
  • Dreamdrive
Marlon Stöckinger was in de eerste sessie 3/10 seconde sneller dan Vaxivière, daarna volgden Oliver Rowland (Fortec Motorsports), Marco Sorensen (Tech 1 Racing) en de Arden rijders William Buller en Pierre Gasly. Carlos Sainz Jr. klokte de achtste tijd na zijn teamgenoot Norman Nato. Roberto Merhi eindigde de sessie op een elfde plaats. Ook in de namiddag was Stöckinger de snelste man op de piste. Nu was hij met een tijd van 1:48.523 net iets sneller dan Matias Laine. In de top vijf vonden we verder Jazeman Jaafar (ISR), Oliver Rowland (Fortec Motorsports) en Norman Nato (Dams). Merhi was ditmaal sneller dan Sainz, hij klokte de achtste tijd, Sainz slechts de twaalfde.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op vrijdag 26 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuit Paul Ricard.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons