van der Horst

Paul Ricard: Zeges voor BMW Team Teo Martín en Team Lazarus Lamborghini

Aankomst race 1
Aankomst race 1
Op het circuit van Paul Ricard vond dit weekend de derde manche van het GT Open plaats. De eerste race leverde een spannende strijd op voor de zege tussen vijf wagens, uiteindelijk haalde de BMW Team Teo Martín BMW M6 van Miguel Ramos en Roldán Rodríguez het. De tweede race leverde een eerste zege op voor de Orange1 Team Lazarus van Thomas Biagi en Fabrizio Crestani.
BMW Team Teo Martín - BMW M6 GT3
BMW Team Teo Martín - BMW M6 GT3
In de eerste race op zaterdag streden op 15 minuten van het einde van de race nog vijf wagens om de zege, de Team Teo Martín BMW M6 van Miguel Ramos/Roldán Rodríguez, de AF Corse Ferrari 488 van Cioci/Perazzini, de FFF Racing Lamborghini van Caldarelli/Liuzzi, de TF Sport Aston Martin van Hankey/Yoluc en de Team Lazarus Lamborghini van Biagi-Crestani. In deze volgorde kwamen de wagens over de eindmeet. De BMW had uiteindelijk 0.840 seconde voorsprong op de Ferrari en 1.424 op de Lamborghini. De V8 Racing Renault R.S.01 van Filipe Barreiros en Max Braams won de GT Am klasse.

Orange1 Team Lazarus - Lamborghini Huracán GT3
Orange1 Team Lazarus - Lamborghini Huracán GT3
In de tweede race leek de Garage59 McLaren MS 650 van Michael Benham op weg naar de zege tot de wagen wijd ging in een bocht en Benham de controle over het stuur verloor. De aanstormende TF Sport Aston Martin van Yoluc kon de McLaren niet ontwijken. Zo ging de zege naar de Orange1 Team Lazarus van Thomas Biagi en Fabrizio Crestani. De TF Sport Aston Martin van Yoluc/Hankey wist nog de meet te bereiken op een derde plaats na de Teo Martin BMW van Yacamán/Monje. Thomas Biagi en Fabrizio Crestani finishten met hun AF Corse Ferrari als vierde voor de Garage59 McLaren MS 650 van Alexander West en Côme Ledogar. Filipe Barreiros en Max Braams waren opnieuw de besten in de GT Am klasse waar Stéphane Lémeret tweede werd.

Foto's: GT Open
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op maandag 6 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons