van der Horst

Paul Ricard: 49 inschrijvingen voor GT World Challenge Europe testdagen

GT World Challenge Europe testdagen op Circuit Paul Ricard
GT World Challenge Europe testdagen op Circuit Paul Ricard
Vandaag en morgen houdt SRO op het circuit van Paul Ricard de jaarlijkse testdagen voor de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS. Op de inschrijvingslijst voor die twee testdagen staan 49 wagens. Ook de drie Belgische teams die dit jaar uitkomen in de GT World Challenge tekenen present.
De teams krijgen 14 uren tracktime voorgeschoteld over de twee dagen, waarbij ze nieuwe rijders en/of nieuw materiaal kunnen uitproberen. Op die testdagen zullen ook de nieuwe modellen van Lamborghini en Ferrari in actie komen. Zo zal Lamborghini de Evo2 versie van de Huracan op de baan brengen, terwijl bij Ferrari sommige teams al beschikking hebben over de 296 GT3. Bij Porsche zien we de nieuwe generatie 911 GT3-R, terwijl McLaren de 720S een update gaf. Uitkijken wordt het ook naar de Honda NSX GT3 die door Nova Race wordt ingezet. Mercedes, Audi en BMW gaan verder met de modellen die vorig jaar al beschikbaar waren.

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Van Belgische zijde zijn er drie teams aanwezig, Team WRT, Comtoyou Racing en Boutsen VDS. Team WRT tekent present met twee BMW’s M4 GT3 terwijl Boutsen VDS ook afzakt naar het Zuiden van Frankrijk met beide Audi’s. Comtoyou Racing houdt het bij één Audi voor de eerste testdag maar onder meer Frédéric Vervisch, Gilles Magnus en Nicolas Baert zullen op de wagen rijden.


Foto's: SRO & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT World Challenge Europe op dinsdag 7 maart 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons