van der Horst

Paul Ricard: Benjamin Lessennes GT vicekampioen van Frankrijk

L'espace Bienvenue - BMW M4 GT4
L'espace Bienvenue - BMW M4 GT4
Ook het FFSA Franse GT4 kampioenschap zit er op, verleden weekend vond de finale plaats op het circuit van Paul Ricard. Het weekend werd een triomftocht voor Benjamin Lessennes en zijn Nederlandse teamgenoot Ricardo van der Ende. Zij wonnen met hun BMW M4 GT4 van L'espace Bienvenue de twee races en klommen daarmee op in het kampioenschap naar de tweede plaats achter Erwan Bastard en Roee Meyuhas.
CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Van der Ende nam de start bij de eerste race en reed onmiddellijk naar de leiding. Half wedstrijd nam Lessennes het stuur over zonder dat de BMW de koppositie kwijt speelde. Ook de Belg wist vooraan stand te houden en de BMW won voor de Racing Spirit Of Léman Aston Martin van Victor Weyrich/Romain Carton. Onze landgenoot Stéphane Lémeret pakte samen met Stéphane Tribaudini (CMR Toyota GR Supra) de derde plaats.

FFSA GT @ circuit Paul Ricard
FFSA GT @ circuit Paul Ricard
Ook in de tweede race stond er geen maat op de BMW van L'espace Bienvenue, Lessennes en van der Zande reden van start tot finish aan de leiding. Ditmaal ging de tweede plaats naar de Akkodis ASP Team Mercedes GT4 van Hugo Chevalier/Enzo Joulie terwijl Racing Spirit Of Léman Aston Martin Vantage van Romain Carton/Victor Weyrich derde werd en voor de tweede maal op rij op het podium eindigde. Stéphane Lémeret werd ditmaal vijfde.

Foto's: FFSA GT - GT4 France
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op maandag 17 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons