van der Horst

Paul Ricard: Iron Lynx Ferrari grijpt pole

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Op het middaguur werd de kwalificatie afgewerkt van de 1000km van Paul Ricard en het werd best een mooie strijd tussen Ferrari, Porsche, Audi en Mercedes. Het waren uiteindelijk Daniel Serra, Davide Rigon en Antonio Fuoco die de snelste gemiddelde tijd reden in de Iron Lynx Ferrari #71. De tweede tijd was voor Bachler, Ledogar en Cairoli (Dinamic Porsche #54) terwijl daar net achter Dries Vanthoor en Charles Weerts de snelste Belgen waren in de WRT Audi #32 die ze delen met Kelvin van der Linde.
Frédéric Vervisch, Valentino Rossi en Nico Müller (WRT Audi #46) pakten een sterke zevende tijd, drie plaatsen beter dan de Beechdean Aston Martin #95 van ondermeer Maxime Martin. Sarah Bovy eindigde samen met Frey en Gatting (Iron Dames Ferrari #83) als 23e, twee plaatsen beter dan de Saintéloc Audi #26 waarop we onder andere Nicolas Baert in actie zien. Baptiste Moulin (VSR Lamborghini #163) werd 38e, daar net achter eindigde Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52).

De Herberth Porsche #24 van ondermeer Alessio Picariello start straks om 18u als 43e. Benjamin Lessenes (Boutsen Audi #10) kwam niet in actie na een lekke band voor teamgenoot Eteki in Q1. Zij moeten dus als 53e en laatste starten, al kan het nog erger. De CMR Bentley #107 van Stéphane Lémeret en Nigel Bailly staat wel op de deelnemerslijst maar de auto werd reeds voor de kwalificatie teruggetrokken met een kapotte motor.

Foto: FerrariracesDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 4 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons