van der Horst

Paul Ricard: Mercedes bovenaan op de tweede GT World Challenge Europe testdag

Boutsen VDS - Audi R8 LMS GT3 EvoII
Boutsen VDS - Audi R8 LMS GT3 EvoII
De Duitse merken blijven domineren op de SRO testdagen op het circuit van Paul-Ricard. Na Audi op de eerste dag was het woensdag de beurt aan Mercedes om in beide sessies de tabellen aan te voeren. Jules Gounon klokte in de Akkodis ASP Mercedes-AMG #88 de snelste chrono in 1:52.701, tevens de snelste tijd over de twee dagen. De Belgische teams deden het opnieuw goed op deze ultieme testdag.
Akkodis ASP - Mercedes-AMG
Akkodis ASP - Mercedes-AMG
Al in de morgensessie kaapte Mercedes-AMG de twee topposities weg met na Gounon een tweede chrono voor de Winward Racing #57 op 0.175 seconde van de tijd van de Fransman. De Boutsen VDS Audi R8 LMS GT3 EvoII #17 kaapte de derde chrono weg. Twee posities verder volgde de Audi #11 van Comtoyou Racing. De tweede Audi van Boutsen VDS was goed voor de achttiende tijd. De BMW’s van Team WRT vonden we terug op de posities tien (#46) en negenentwintig (#30).

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Ook na de namiddagsessie vonden we een Mercedes-AMG terug bovenaan de tabellen, het Al Manar Racing exemplaar met Maro Engel achter het stuur reed een ronde in 1:53.423. De Akkodis ASP Mercedes-AMG #88 volgde met de tweede chrono en de CSA Racing Audi R8 LMS GT3 EvoII #888 maakte de top drie vol.  De eerste niet Duitse wagen was de AF Corse Ferrari 296 GT3 #51 met een twaalfde tijd. In de morgensessie ging die eer nog naar de Nova Race Honda NSX GT3 Evo2 die toen de veertiende chrono neerzette. In die namiddagsessie vonden we de Boutsen VDS Audi’s terug op de plaatsen 23 (#17) en 32 (#10), terwijl het exemplaar van Comtoyou Racing de tweeëntwintigste tijd reed. Een zesde chrono was er voor de Team WRT BMW #46 terwijl de BMW #30 de dertiende chrono neerzette.  

Foto's: Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT World Challenge Europe op woensdag 8 maart 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons