van der Horst

Paul Ricard: Mercedes pakt 1-2 in virtuele race

Tommasso Mosca - Akkodis ASP Mercedes
Tommasso Mosca - Akkodis ASP Mercedes
De tweede ronde van de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance, betekende ook de tweede virtuele race van het seizoen. Daar was het Tommasso Mosca die voor Akkodis-ASP zowel de pole als overwinning pakte. De Italiaan bleef de zuster Mercedes van Raffaele Marciello voor, terwijl Alex Aka in de Attempto Racing Audi als derde eindigde. Mosca behaalde ook hiermee de winst in de Silver-klasse.
  • St. Paul
Al van bij de kwalificaties stond er geen maat op Mosca. Hij behaalde de pole met 20 honderdsten van een seconde op Aka en zette van daar zijn weg verder. Alleen, en net zoals vorig jaar, zorgde een elektriciteitsprobleem ervoor dat de Italiaan het allemaal opnieuw moest doen. Ook dat lukte zonder problemen. Alleen Marciello kon nog aanklampen, maar moest de overwinning laten aan de zusterwagen. Wel pakte de Zwitser hiermee de volle pot bij de profs. Juuso Puhakka (Attempto Racing) en Arthur Rougier (Emil Frey Racing) mochten op de lagere trapjes staan.

In de Silver-klasse pakte Mosca ook de volle pot, voor Aka. Jannes Fitje (Haupt Racing Team Mercedes) vervolledigde het podium. Ook Nicolas Baert kwam aan de start met de Saintéloc Junior Team Audi en kon ook het laatste puntje in de klasse pakken. Opvallend ook, meer dan de helft gaf op, waardoor er maar dertien piloten de finish haalden van de 28 deelnemers. De volgende kans om extra punten te verdienen zal op vrijdag 29 juli zijn, in aanloop naar de Totalenergies 24 Hours of Spa.

Foto: GT World Challenge EuropeDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 4 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons