van der Horst

Paul Ricard: Mercedes snelste in prekwalificatie

HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
Vanochtend pronkte er nog een Ferrari bovenaan de tabellen maar deze namiddag was een Mercedes de beste op een nog steeds erg warm aslfaltlint in Paul Ricard. Het was Franck Perera die in de slotminuten een 1:57.614 uit de HTP Motorsport bolide haalde en zo bijna een seconde beter deed dan de besttijd uit de vrije trainingen. Tweede werd de in Pro Am ingeschreven Aston Martin van Oman Racing, derde was de Bentley Continental van onder andere Maxime Soulet.
WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
De Rowe Racing BMW van onder andere Maxime Martin klokte de dertiende tijd, de Lamborghini met Bertrand Baguette aan boord kon pas als 52e aantikken. Dat is nog altijd twee plaatsen beter dan de SMP Racing Ferrari, die vanmorgen nog de besttijd draaide. De snelste WRT Audi (#17) reed een negende tijd, de startnummer 5 van Dries Vanthoor werd 31e, vijf plaatsen voor de Audi #2 van ondermeer Frédéric Vervisch.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op vrijdag 23 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons