van der Horst

Paul Ricard: Peter Guelinckx en Bert Longin eindigen net naast het podium

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Het wordt moeilijk voor Peter Guelinckx en Bert Longin om nog de titel te pakken in de GT2 European Series. In de eerste race van het finaleweekend dat doorgaat op het circuit van Paul Ricard eindigden onze landgenoten (PK Carsport Audi R8 LMS GT2) op de vierde plaats. Maar de leiders in het kampioenschap Anders Fjordbach/Mark Patterson (High Class Racing Audi R8 LMS GT2) kwamen als derde over de streep. De titel wordt beslist in de nachtrace op zaterdag, mathematisch maken Longin en Guelinckx nog een kans op de titel, maar het wordt zeer moeilijk.
High Class Racing - Brabham BT63 Concept GT2
High Class Racing - Brabham BT63 Concept GT2
In een geanimeerde race die vroegtijdig afgevlagd werd met rood nadat de Speed Factory Racing Porsche 911 GT2 RS hard in de banden ging nadat een voorwiel afbrak na een contact met een andere wagen, ging de zege naar Christoph Ulrich in de Sportec Motorsport KTM X-Bow GT2. Het was de eerste maal dat een rijder uit de Am klasse de overwinning behaalde. Cedric Leimer en Julien Piguet die in de serie debuteerden met de Autovitesse Lamborghini Huracan GT2 pakten de tweede plaats en wonnen de Pro-Am klasse. Anders Fjordbach en Mark Patterson vervolledigden het podium, Longin en Guelinckx werden vierde voor de Reiter Engineering KTM X-Bow van Kris Rosenberger en Hans Joachim Stuck. De debuterende Brabham BT63 Concept GT2 kende een moeilijke eerste race en na een slipper kwam de wagen in twaalfde positie over de lijn.  

Foto's: Fanatec GT2 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 2 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons