van der Horst

Paul-Ricard: Shwartzman verliest opnieuw zege – Defourny tweede

Fenestraz voor Defourny
Fenestraz voor Defourny
Nadat Robert Shwartzman (R-ace GP) zijn zege in de eerste race voor de Formule Renault Eurocup te Paul-Ricard moest afgeven na een straf voor het aanrijden van Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing), nam hij zondag revanche door de tweede race op dominante wijze te winnen. Maar ook nu speelde de Rus zijn overwinning kwijt, bij de technische controle werd een onregelmatigheid aan zijn wagen ontdekt en Shwartzman werd uit de uitslag geschrapt. Max Defourny (R-Ace GP) die van op de tweede startrij was vertrokken kwam als derde over de lijn maar schoof op naar de tweede plaats na de declassering van Shwartzman.
  • Skylimit Events
Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) die heel de race de tweede plaats in handen had werd uitgeroepen tot winnaar. Max Defourny ging voorbij Gabriel Aubry (Tech 1 Racing) en werd alzo tweede voor de Fransman. Will Palmer (R-Ace GP) pakte de vierde plaats, de top vijf werd vervolledigd door Daniel Ticktum (Arden). Fenestraz staat nu ruim op kop in de puntenstand voor Palmer, Max Defourny bezet de vierde plaats na Shwartzman.

Foto: Formule Renault EurocupDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 27 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons