Paul Ricard: Titel voor Anders Fjordbach en Mark Patterson

Mark Patterson en Anders Fjordbach
De titel in de GT2 European Series werd zaterdagavond beslist in de finale race, een nachtrace op Circuit Paul Ricard. Peter Guelinckx en Bert Longin (PK Carsport Audi R8 LMS GT2) maakten nog mathematisch kans op de titel maar alle spanning om de titel verdween al snel. De High Class Racing Audi R8 LMS GT2, die de voorlopige puntenstand aanvoerde, vertrok van op de pole en Fjordbach nam na de start resoluut het voortouw. De High Class Racing Audi zou de leiding niet meer afstaan en won de race met 9 seconden voorsprong op de LP Racing Porsche van Gorini Leonardo.
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Bert Longin bezette bij de aanvang nog de tweede positie maar raakte die kwijt aan de AutoVitesse Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo GT2 van Cedric Leimer en Julien Piguet. Bij de pitstops werd het klassement nog eens overhoop gehaald en Guelinckx moest zich tevreden stellen met de derde plaats in de Pro-Am klasse, de zevende algemeen. De titel in Pro-Am is dus voor Anders Fjordbach en Mark Patterson, maar Bert Longin verklapte wel dat hij volgend jaar revanche wil nemen en opnieuw mikt op een seizoen in GT2.

LP Racing - Porsche 911 GT2 RS
Christoph Ulrich (Sportec Motorsport KTM X-Bow GT2), winnaar van de eerste wedstrijd kwam niet aan racen toe nadat hij in de opwarmingsronde in de fout ging. Achter de High Class Racing Audi bezette de AutoVitesse Lamborghini van Leimer/Piguet lang de tweede plaats maar op het einde van de wedstrijd wist Gorini zich nog voorbij de Italiaanse bolide te werken. AutoVitesse pakte met de Lamborghini van Cyril Leimer ook nog de vierde plaats. De eerste KTM, het Reiter Engineering exemplaar van Kris Rosenberger en Hans Joachim Stuck eindigde op de vijfde plaats.

Foto's: Fanatec GT2 European Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zondag 3 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.