van der Horst

Paul Ricard: Twee podiumplaatsen voor Antoine Potty

Start race 2 Paul Ricard
Start race 2 Paul Ricard
Op het circuit van Paul Ricard werden verleden week de titels in het Franse GT kampioenschap beslist. Romain Leroux en Valentin Hasse-Clot (AGS Events Aston Martin Vantage AMR GT4) kroonden zich zaterdag al tot kampioen in de Silver Cup met een tweede plaats in de klasse achter Sacha Bottemanne en Lonni Martins (Team Full Motorsport Audi R8 LMS GT4). Christophe Hamon en Pascal Huteau (Team Full Motorsport Audi R8 LMS GT4) zijn dan weer de kampioenen in de Am klasse. Antoine Potty eindigde samen met Erwan Bastard (CMR Toyota GR Supra GT4) derde in de Silver klasse in race 1 en deed zondag nog een plaatsje beter.
Mike Parisy en Nicolas Gomar (AGS Events Aston Martin Vantage AMR GT4) wonnen de tweede race maar de titel in de Pro-Am klasse ging wel naar Thomas Drouet die samen met Fabien Barthez (AKKA ASP Mercedes-AMG GT4) als derde over de lijn kwam. Stéphane Léméret (CMR Alpine A110 GT4) kende een minder weekend. Onze landgenoot kwam niet verder dan een achttiende plaats in de tweede race na een opgave in race 1. In de eindstand eindigt Antoine Potty op de vierde plaats bij de piloten in de Silver Cup, Léméret pakt de zevende plaats.

Ook Selleslagh Racing tekende voor het eerst dit jaar present in het Franse GT kampioenschap. Het duo Alexandre Papadopulos/Luca Bosco eindigde zesentwintigste in de eerste race en zestiende op zondag.

Foto: FFSA GT

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op maandag 4 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons