Paul Ricard: Twee zeges voor Ugo de Wilde in de Alpine Europa Cup

Ugo de Wilde
Een week nadat hij aan de start stond van de 24 Hours of Zolder nam Ugo de Wilde deel aan de voorlaatste manche van de Alpine Europa Cup op het circuit van Paul Ricard. Het weekend werd een totaal succes voor onze landgenoot, hij startte de eerste race van op de pole en won beide wedstrijden. In het kampioenschap klimt hij op naar de tweede plaats in de tussenstand.
Bij de start van de eerste race verloor de Wilde twee plaatsen toen hij wijd ging in de eerste ronde. Al snel wist hij terug op te klimmen naar de tweede plaats en op enkele ronden voor de finish wist hij de eerste plaats weer terug te pakken. De tweede race vatte hij aan van op de derde startplaats. Bij de start werd hij gehinderd en verloor opnieuw twee plaatsen. Twee plaatsen die hij al snel weer herwon en wanneer de twee wagens voor hem elkaar raakten profiteerde hij daarvan om de koppositie over te nemen. De Wilde wist zijn tegenstanders achter zich te houden en won ook de tweede race.

Stéphane de Groodt & Ugo de Wilde
Opmerkelijk was ook de terugkeer van Stéphane de Groodt. Vorige eeuw behoorde hij nog tot de piloten die probeerden in de voetsporen van Thierry Boutsen te treden en hij raakte tot in de formule 3000. Maar hij stopte met autoracen en bouwde een nieuwe carrière uit in de entertainment business. Nu op zijn vijfenvijftigste maakte hij een voorlopig  eenmalige terugkeer naar de autosport. In de eerste race finishte hij als elfde, in de tweede race eindigde hij één plaatsje verder.

Foto's: Alpine Elf Europa Cup

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 5 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.