Paul Ricard: Winst voor Max Defourny in race 1

Max Defourny - R-ace GP
Max Defourny (R-Ace GP) heeft zijn eerste zege van het jaar in de Formule Renault Eurocup beet, op de omloop van Paul Ricard kwam Robert Shwartzman (R-ace GP) als eerste over de lijn maar de Rus werd bestraft voor een eerder contact met Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing). Defourny die als tweede finishte werd zo tot overwinnaar gepromoveerd.
Fenestraz lag met het einde van de race in zicht op kop van de wedstrijd maar Shwartzman die tweede lag gaf de wagen van de Fransman een tik waarna die over kop ging. De Rus kreeg voor zijn actie een tijdstraf van 25 seconden en viel terug naar de 25ste plaats. Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) werd tweede en Will Palmer (R-Ace GP) eindigde op de laatste podiumplaats. Nederlander Richard Verschoor (MP Motorsport) finishte als vierde voor Max Fewtrell (Tech 1 Racing).

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 26 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Paul Ricard.