van der Horst

Paul Theysgens over zijn GT4-programma

Paul Theysgens
Paul Theysgens
Paul Theysgens ruilt dit jaar zijn VW Fun Cup Evo3 in voor de Aston Martin Vantage AMR GT4 van Street-Art Racing. De 22-jarige Belg is laaiend enthousiast over deze kans: "Ik stond aan de grond genageld door hun professionalisme. Ze zijn daarom niet minder gastvrij en ze doen er alles aan zodat de rijders zich op hun gemak voelen. De invloed van Aston Martin Racing laat zich trouwens duidelijk voelen. Ik kon me geen betere context inbeelden voor mijn GT4-debuut.”

Aston martin Vantage AMR GT4
Aston martin Vantage AMR GT4
Theysgens heeft een tijdje geleden een test afgewerkt in Le Castellet voor het Belgische team dat in 2019 de Am-titel won in de GT4 European Series. Een positieve nieuwe stap dus in de carrière van de dubbele winnaar van de 24 Uur karting van Francorchamps. “Ik heb geen specifieke ambitie, behalve dan mijn best doen, het team tevreden stellen en samen met Pascal Bachmann - zijn teamgenoot - voor het best mogelijke resultaat rijden. De Aston Martin Vantage AMR GT4 is niet te vergelijken met iets wat ik tot nog toe heb bestuurd. Ik wil vooral leren, zoveel mogelijk ervaring opdoen en elke wedstrijd iets beter worden", aldus Theysgens. "Voor mij is het bovenal een droom om op de startgrid te staan. Ik tel af naar de openingsrace in Monza, maar vooral naar het bezoek aan Spa-Francorchamps in het voorprogramma van de 24 Uur."

De Aston Martin Vantage AMR GT4 die Paul Theysgens en Bachmann gaan besturen, zal het nummer 007 krijgen, als eerbetoon aan geheime agent James Bond.

Foto: Patrick Bouzekri, Davy Delien/Pro-Photos-Sport,




Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA GT4 op vrijdag 2 april 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons