van der Horst

Pedro Bonnet op een zucht van de titel in BMW Clubsport Trophy

Pedro Bonnet - BMW Clubsport Trophy
Pedro Bonnet - BMW Clubsport Trophy
Na zijn dubbele zege op Mettet, waar Pedro Bonnet opnieuw leider werd in het kampioenschap, blijft hij ook na de race in het voorprogramma van de 24H Francorchamps 2CV op titelkoers. De Limburgse bouwondernemer werd samen met Guido Werckx derde na een woelige wedstrijd en scoorde hierbij zijn zevende podiumplaats op rij waarvan drie zeges. Hierdoor is Pedro Bonnet de enige piloot binnen de BMW Clubsport Trophy die telkens op het podium stond. Het eerste seizoen op circuit van de ex rallycrosser kan dus niet meer stuk en tijdens de laatste wedstrijd op Circuit Zolder zal hij rijden in functie van de titel.
Pedro Bonnet - BMW Clubsport Trophy
Pedro Bonnet - BMW Clubsport Trophy
Pedro Bonnet: “Ik ben aan het seizoen begonnen met de intentie om zoveel mogelijk te rijden en me te laten coachen door mensen met ervaring zoals bvb een Guino Kenis. In de BMW Clubsport Trophy heb ik gevonden wat ik zocht. Ik heb weekends achter de rug waarin ik meer uren in de wagen zat dan op een gans seizoen rallycross samen. Ondanks het feit dat ik ook in de rallycross mijn mannetje kon staan en kon meevechten voor de overwinning en de titel, was de overstap naar circuit niet evident. Vooral omdat in de BMW Clubsport Trophy iedereen met quasi identieke wagens rijdt en circuit en rallycross totaal verschillende disciplines zijn. Ik had nooit gedacht dat ik zou meedingen voor de titel tegen piloten die op circuit meer ervaring hebben. Het feit dat ik iedere wedstrijd op het podium stond is uiteraard ook de verdienste van JJ Motorsport die me telkens een wagen onder de bips schoof die perfect in orde stond. Dat hebben ze trouwens ook bewezen tijdens de 24 Hours of Zolder met een podiumplaats tot gevolg. En dat met een quasi baanversie van de BMW”.

Pedro Bonnet - BMW Clubsport Trophy
Pedro Bonnet - BMW Clubsport Trophy
Vorig weekend stond de voorlaatste manche van de BMW Clubsport Trophy op het programma in het kader van de 24H Francorchamps 2CV en in tegenstelling tot Mettet reed de Trophy opnieuw samen met de BGDC. Zeven Clubsports stonden aan de aftrap voor een race over 180 minuten en de wagen van Donnacuo/Lambregs reed de pole voor Kenis/De Neef en Bonnet/Werckx. De E46 blijkt Francorchamps iets beter te verteren want het verschil tussen de pole en de tweede plaats was 6/10 sec., terwijl Bonnet amper 7/100 moest toegeven op de andere wagen van JJ Motorsport. Aan de eindmeet zagen we deze drie wagens in dezelfde volgorde over de finishlijn rijden.

Pedro Bonnet - BMW Clubsport Trophy
Pedro Bonnet - BMW Clubsport Trophy
Pedro Bonnet: “Ik zag de lichten niet tijdens de start en pakte zodoende geen enkel risico om een ‘drive through’ te ontwijken. Ik kwam als vierde Clubsport uit het starttumult en de top 2 had reeds een klein gat getrokken. Het duurde toch een 20-tal minuten voor ik kon oprukken naar de derde stek en ik verhoogde het tempo. Ik slaagde erin om aansluiting te vinden met Guino Kenis en ik kon me, in functie van het kampioenschap, vinden in deze positie. Tot ik opeens bij het ingaan van de Pif Paf een tik kreeg verkocht en ik naast de piste belandde. Ik stuurde onmiddellijk richting pitlane voor de eerste verplichte pitstop en Guido nam over nadat het team een kapotte velg moest wisselen. Toen ik dan de laatste stint opnieuw voor mijn rekening nam, werd ik geconfronteerd met een wagen die heel moeilijk te besturen was. Waarschijnlijk stond de achteras uit de haak door de aanrijding. De rondetijden gingen de hoogte in en ik ben zeer gelukkig dat we in deze omstandigheden nog een derde plaats uit de brand sleepten”.

Pedro Bonnet - BMW Clubsport Trophy
Pedro Bonnet - BMW Clubsport Trophy
“Inzake het kampioenschap konden we ons geen uitschuiver permitteren, waardoor ik zeer tevreden ben met deze derde plaats. Ik verlies zes punten in de tussenstand, maar hou voor de finale in Zolder nog dertien punten over op de winnaars van afgelopen weekend. Omgerekend wil dit zeggen, dat indien Lambregs en Donniaciu de afsluitende wedstrijd op Circuit Zolder winnen, ik genoeg heb aan een vijfde plaats om de titel te pakken. Uitrijden en zien wat er vooraan gebeurd wordt de boodschap tijdens de wedstrijd over 120 minuten op 9 november,” besluit de Immobiliare rijder.Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op vrijdag 25 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H 2CV.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons