van der Horst

24H Zolder: Pedro Bonnet wint meteen bij comeback

Bonnet Racing - JJ Motorsport BMW Clubsport Trophy
Bonnet Racing - JJ Motorsport BMW Clubsport Trophy
Limburger Pedro Bonnet heeft na bijna twee jaar inactiviteit opnieuw van zich laten spreken. De BMW Clubsport Trophy kampioen van 2013 werd ter elfder ure binnen gehaald in het team van JJ Motorsport om Gregory Eyckmans, Wim & Kobe Heroes en Christoff Corten te vervoegen in de voor hem niet vreemde BMW 325 Clubsport. En voor de tweede maal won Bonnet samen met zijn kompanen deze Zolderse etmaalrace.
  • VR Racing
Bonnet Racing - JJ Motorsport BMW Clubsport Trophy
Bonnet Racing - JJ Motorsport BMW Clubsport Trophy
Ex rallycrosser Pedro Bonnet wou in 2013 zijn horizonten verruimen richting circuit en kwam terecht in het team van JJ Motorsport. Dat jaar troonde hij zich tot kampioen in de BMW Clubsport Trophy en won zijn Klasse in de 24 Hours of Zolder. De regerende kampioen stopte tijdelijk zijn activiteiten in de autosport wegens een te drukke beroepsagenda tot hij enkele weken voor de 24 Hours van Zolder een telefoontje kreeg met de vraag of hij het team waarmee hij kampioen werd opnieuw wou vervoegen. Lang moest de Belg met Italiaans bloed niet nadenken en zodoende vierde hij zijn comeback met opnieuw een klinkende zege in de BMW Clubsport Trophy.

“Vraag me nu niet wat mijn volgende wedstrijd zal zijn, want dat weet ik niet”, opent Pedro Bonnet het gesprek. “Tot voor enkele weken wist ik niet eens wanneer de 24 Hours of Zolder werden verreden en nu sta ik hier opnieuw op het podium. Dit moet ik even laten bezinken, maar één ding staat vast; De microbe is terug”.

Bonnet Racing - JJ Motorsport BMW Clubsport Trophy
Bonnet Racing - JJ Motorsport BMW Clubsport Trophy
Met negen deelnemers binnen de BMW Clubsport Trophy zou het een spannende strijd worden met enkele kleppers waaronder de snelle Fin Markus Palttala in een van de concurrerende wagens. Na een matige kwalificatie waarin niets werd geforceerd en vooral de remmen werden ingereden, werd het team net voor de start geconfronteerd met een probleem. Er bleek iets fout met de radioverbinding, waardoor de wagen niet tijdig op de startgrid raakte en het onfortuinlijke team moest vertrekken vanuit de pitlane. Het team lukte een schitterende inhaalrace en kwam in het 7de wedstrijduur aan de leiding in de Clubsport Trophy. Het kwintet bouwde gestaag een voorsprong uit en op vijf uren van de geblokte vlag had JJ Motorsport een maximale voorsprong van zeven ronden op zijn naaste belagers.

JJ Motorsport BMW Clubsport Trophy
JJ Motorsport BMW Clubsport Trophy
“Met nog vier uur te gaan en een geruststellende voorsprong verloor ik opeens alle power en moest ik aan een slakkengang richting de pitbox. Ik kon het amper geloven, na 20 uren keihard werken om de eerste plaats te veroveren. Maar het viel best mee; de alternator en distributieriem werden vervangen en we konden opnieuw de baan op. Maar ondertussen was onze voorsprong van zes ronden omgebogen naar een achterstand van 50 seconden. Gelukkig konden we nog een tandje bijsteken en op twee uur van de geblokte vlag terug de leiding over nemen. We wonnen de Clubsport Trophy met uiteindelijk een ronde voorsprong. Het was kantje boord, maar het team van JJ Motorsport deed een prima job. Verder niets dan lof voor mijn teammaten Wim en Kobe Heroes, Gregory Eyckmans en Christoff Corten. Guino Kenis kwam op donderdag tijdens de kwalificaties ook even langs om me wat tips te geven en ook dat heeft me geen windeieren opgeleverd. Tevens wil ik ook Jan & Jill en het ganse JJ Motorsport team bedanken, want alles liep als een trein en zeer professioneel. Verder wil ik zeker mijn partners niet vergeten met Lw-Cleaning, Plantenkwekerij Reyskens, Carenza Beringen en Car2Fix. Bedankt partners, JJ Motorsport en mijn teammaten.  It was a pleasure!”, aldus een zeer tevreden Pedro Bonnet.

Bonnet Racing Press - JWD Pictures
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 3 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons