van der Horst

Peking: Renault e.dams domineert vrije testsessie

Nicolas Prost - Renault e.dams
Nicolas Prost - Renault e.dams
Dit weekend start het tweede seizoen van de formule E met de e.Prix van Peking. Het kampioenschap voor elektrische formulewagens wint nog altijd aan populariteit en mag ook dit jaar onder de deelnemers enkele bekende namen verwelkomen. Nieuw is dat de teams een eigen aandrijfsysteem mochten ontwikkelen en gebruiken, wat de meeste teams ook deden. Bij Renault heeft men blijkbaar het best zijn huiswerk gedaan want de Renault e.dams wagens domineerden de vrije training voor de e.Prix van Peking.
  • Dreamdrive
Nicolas Prost was de snelste man op de piste met een ronde in 1:37.291, hij was 0.621 seconde sneller dan zijn teammaat Sébastien Buemi. Jean-Eric Vergne realiseerde met de wagen van DS Virgin Racing de derde chrono maar moest al 2.114 toegeven op de tijd van Prost. Het Mahindra duo Bruno Senna en Nick Heidfeld sloot de top vijf af. Onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio (Dragon) realiseerde de zevende tijd.

Veel problemen waren er voor de kampioen
Team Trulli geeft forfait
Team Trulli geeft forfait
Nelson Piquet Jr., die stil viel op de piste en zich tevreden moest stellen met een dertiende tijd. Bij Trulli waren de problemen nog groter, het team daagde niet op bij de technische keuring omdat blijkbaar belangrijke onderdelen van de bolides niet tijdig door de douanecontrole geraakten. Het team mag dan ook niet deelnemen aan de e.Prix, die het nu moet stellen met maar 18 wagens.

Foto's: FIA Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op vrijdag 23 oktober 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons