van der Horst

Peking: Sébastien Buemi ongenaakbaar

Podium e.Prix Peking
Podium e.Prix Peking
Sébastien Buemi was ongenaakbaar in Peking, de Zwitser behaalde de pole positie reed probleemloos naar de zege en zette ook nog eens de snelste rondetijd neer. Net als bij de vrije training waren de Renault e.dams rijders Buemi en Prost te sterk voor de concurrentie in de kwalificatie. Buemi kon zijn polepositie gemakkelijk omzetten in een overwinning maar de als tweede gestarte Nicolas Prost zag de achtervleugel van zijn wagen het begeven en kon geen punten scoren. Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport) en Nick Heidfeld (Mahindra Racing Formula E Team) vervolledigden het podium. Onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio (Dragon Racing) pakte de vijfde plaats.
Buemi & Prost
Buemi & Prost
Buemi klopte in de superpole sessie zijn teamgenoot Prost met een tijd van 1:37.297 en mocht de eerste e.Prix van het jaar van op de pole aanvatten. De overige drie rijders die doordrongen naar de superpole waren in volgorde Nick Heidfeld (Mahindra), Lucas di Grassi (ABT Audi Sport) en Jean-Eric Vergne (DS Virgin Racing).


Start e.Prix van Peking
Start e.Prix van Peking
Buemi kwam goed weg bij de start en reed weg van de concurrentie en kwam uiteindelijk met meer dan 10 seconden voorsprong op di Grassi als eerste over de meet. De Braziliaan had het aanvankelijk aan de stok met Prost maar de Renault e.dams rijder viel terug nadat zijn achtervleugel het begaf. Zo kon Nick Heidfeld de derde plaats pakken al moest de Duitser zich op het einde nog weren tegenover een fel opzettende Loïc Duval (Dragon Racing). Jérôme D'Ambrosio was net als zijn ploegmaat Duval een van de rijders die lang wachtten om van wagen te verwisselen, een strategie die de Belg naar de top vijf loodste.

Nelson Piquet Jr. - NEXTEV TCR
Nelson Piquet Jr. - NEXTEV TCR
Na vele problemen tijdens de testsessies was men bij NEXTEV China Racing al blij met de zesde plaats van Oliver Turvey. Kampioen Nelson Piquet werd opnieuw geplaagd door technische problemen en eindigde als vijftiende net achter jacques Villeneuve (Venturi Formula E Team). De Canadees kende voor zijn debuut in de formule een woelige race en kwam ondermeer in aanvaring met António Félix da Costa (Team Aguri) dat leidde tot een Full Course Yellow. De wedstrijd was al eerder onderbroken met een Full Course Yellow na een sortie van Simona de Silvestro (Amlin Andretti).

Nathanaël Berthon (Team Aguri), die voor het eerst startte in de Formule E pakte de achtste plaats. Daniel Abt (ABT Audi Sport) kwam als negende over de meet maar kreeg een tijdstraf voor een gevaarlijk manoeuvre bij het verlaten van de pits en zo viel de Duitser terug naar de elfde positie. Stéphane Sarrazin (Venturi) erfde zo de negende plaats over van Abt en Robin Frijns (Amlin Andretti) sloot zijn eerste wedstrijd in de klasse alzo af in tiende positie.

Foto's: FIA Formula E
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 24 oktober 2015.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons