van der Horst

Pepe Oriola bevestigt WTCR-seizoen met Campos Racing

Pepe Oriola
Pepe Oriola
Precies één dag nadat John Filippi te kennen gaf dit jaar in het WTCR te zullen aantreden met een door Campos Racing gerunde Cupra TCR, bevestigt nu ook Pepe Oriola in 2018 voor het Spaanse team te zullen rijden.
Pepe Oriola - Craft-Bamboo Lukoil
Pepe Oriola - Craft-Bamboo Lukoil
Het wordt een moeilijk seizoen gezien de zware concurrentie, maar één dat voldoening zal schenken" aldus de 23-jarige Spanjaard. "SEAT Sport (voortaan CUPRA - nvdr) stond steeds aan mijn zijde, de constructeur heeft me van bij het prille begin van mijn carrière vertrouwen geschonken en ik hoop hen hiervoor op de baan te kunnen belonen" aldus Oriola die zich uiteraard verheugt in een volledig Spaanse context te kunnen aantreden.

Pepe Oriola
Pepe Oriola
Via de SEAT Leon Eurocup debuteerde de oudste van de Oriola-broers met zijn 16 jaar en acht maand in 2011 als jongste toerwagenrijder ooit in het WTCC aan het stuur van een Sunred Engineering SEAT Leon. Net als in 2012 was de rijzige Spanjaard ook in 2013 onder de Sunred/Tuenti-vlag in het wereldkampioenschap voor toerwagens actief, aanvankelijk nog steeds met SEAT, in de tweede seizoenshelft met een Chevrolet RML.
In 2014 bleef hij werkloos aan de kant tot hij voor de finaleraces in Macau inviel voor Campos-rijder Dusan Borkovic die zich had gekwetst. Aan die invalbeurt kwam toen een vervroegd einde na een dubbele crash.

Van 2015 tot 2017 kwam Oriola uit in de TCR International Series waarin hij voor Craft Bamboo Racing een SEAT Leon bestuurde, met een tweede (2015), vierde (2016) en vierde  (2017) plaats in de eindklassering als resultaat.

Foto's: Craft Bamboo Racing, TCR Intl Series, Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 2 maart 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons