van der Horst

Pertti Kuismanen stopt met racerij

Kuismanen Competition - Chrysler Viper GTS-R
Kuismanen Competition - Chrysler Viper GTS-R
Pertti Kuismanen heeft na 28 jaar besloten een punt te zetten achter zijn internationale carrière in de autosport, dat meldt de website van Kuismanen's team, Kuismanen Competition. Kuismanen, 74 ondertussen, kwam normaal dit seizoen in actie in de Duitse Spezial Tourenwagen Trophy met zijn vertrouwde Chrysler Viper GTS-R, ondertussen naar eigen zeggen voorzien van een krachtbron die bijna 900 paarden stalt. De beste herinneringen houdt de Fin echter over aan... de Belcar!
Pertti Kuismanen
Pertti Kuismanen
"Op een bepaald ogenblik, is het gedaan", vertelt Kuismanen. "Dit is het einde en daar zijn vele redenen voor, welke ik niet ga onthullen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld omdat ik de snelste Viper ooit niet zal kunnen proberen op de Nürburgring of in Hockenheim. Viper's nieuwe 8,4 liter krachtbron beschikt over bijna 900 pk en de nieuwe ABS-remmen zouden het een waar genot gemaakt hebben om te besturen. Bijna dertig jaar reden we een, twee of drie internationale series per seizoen en dat over de ganse wereld", aldus de voormalige ijshockeyspeler.

Pertti Kuismanen - Chrysler Viper GTS-R
Pertti Kuismanen - Chrysler Viper GTS-R
Kuismanen kijkt evenwel met opheven hoofd terug naar het verleden. "Mijn beste seizoen was 2001, wanneer ik algemeen kampioen werd in de Belcar; we pakten alle prijzen." Dat jaar reed Kuismanen met Karl Hasenbichler, in de 24 Hours of Zolder bijgestaan door Matti Alamäki in de imposante Audi 80 Competition. Velen zullen de stugge Fin evenwel even levendig herrinneren dankzij de machtige Chrysler Viper GTS-R, een bolide waarmee hij tot recent dus nog in actie kwam en in de Belcar mid de jaren 2000 talloze podia reed. Daarnaast stond Kuismanen aan de start van verschillende grote endurance-races, waaronder de 24 Hours of Zolder en de 24 Hours of Spa, en kroop hij ook het stuur van bolides als de Ford GT, de Corvette C5-R en diens opvolger C6.R - zij het met wisselend succes."

Foto's: Martijn Wouters, Ronald Janssens & Belgian GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op maandag 22 mei 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons