van der Horst

Oud Formule Ford-rijder Peter Wuyts overleden

Peter Wuyts overleden
Peter Wuyts overleden
Met spijt melden wij het onverwachte overlijden vorige zaterdag van Peter Wuyts. Peter reed in de tachtiger jaren Formule Ford en boekte toen met zeer beperkte middelen niet zelden mooie resultaten. Met een Crosslé en later een Van Diemen '85 nam hij het toendertijd op tegen beter uitgeruste kleppers zoals Johan Adams, Eric Bachelart, Bertrand Gachot, Karl Frahm en ook Nederlanders die aan het Benelux-kampioenschap deelnamen.
  • St. Paul
Peter Wuyts (nr.5) in actie in F.Ford
Peter Wuyts (nr.5) in actie in F.Ford
Hij werd daarom niet alleen als piloot gerespecteerd, maar was tevens een graag geziene figuur in de paddock. In de zijlijn speelde hij tevens een belangrijke rol in de jonge carrière van oud F3- en F3000-rijder Mikke Van Hool met wiens Van Diemen '89 hij in 1990 nog enkele F.Ford-races betwistte en onder meer in Spa net naast het podium met Marc Goossens,Vincent Radermecker en Glenn Haverals kwam te staan. Naderhand reed hij ook nog Formule Renault in de toen bekende knalgele Camel-kleuren van Luc Bertels' team.

Peter Wuyts laat geen familie na, maar zijn grote vriendengroep zorgt voor een passend afscheid nu vrijdag 22 maart om 13.00u op de begraafplaats Kloosterheide te Lier. Vrienden en kennissen zijn welkom.



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit Nationaal op dinsdag 19 maart 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons