van der Horst

Petit Le Mans: Fittipaldi zet Actio Express Corvette DP op pole

Action Express Racing - Corvette DP
Action Express Racing - Corvette DP
Christian Fittipaldi heeft de Action Express Corvette DP #5 op pole gezet voor 10h/1000miles van Road Atlanta, ook wel Petit Le Mans genoemd. In een sessie die tot tweemaal toe werd onderbroken voerde de Braziliaan een volledige Corvette DP top 3 aan, met de Wayne Taylor Racing en Spirit of Daytona bolides op P2 en P3. Fittipaldi en Barbosa beschikken morgen dus over de beste uitgangspositie om hun leiding in het kampioenschap om te zetten in de titel.
  • Powercars
DeltaWing Coupé
DeltaWing Coupé
Opvallend was de vijfde tijd van Katherine Legge, de Britse amazone wist haar DeltaWing coupé tussen beide Riley-Fords te parkeren, de wagen werd voor dit weekend overigens uitgerust met een nieuwe aerokit die duidelijk haar vruchten lijkt af te werpen. De OAK Racing Ligier strandde in zijn outlap en kwam niet aan een tijd toe, waardoor de DP’s dus geen tegenstand kenden uit het LMP2-kamp.
 
In GTLM stond er geen maat op Nick Tandy, de Brit bezorgde Porsche de tweede pole van het seizoen met een overtuigende marge van meer dan drie tienden op de Risi Competizione Ferrari F458 Italia van Giancarlo Fisichella. Bryan Sellers was een van de laatste rijders om zijn tijd te verbeteren en zette met de Falken Tire Porsche de derde chrono neer. Kampioenschapsleider Jonathan Bomarito realiseerde de vierde tijd in de SRT Viper GTS-R #93, terwijl Marc Goossens niet verder kwam dan P8.
 
Turner Motorsport - BMW Z4
Turner Motorsport - BMW Z4
James Davison veroverde zijn vierde opeenvolgende pole met de TRG Aston Martin Vantage GT3 in de GT Daytona klasse, en hield daarmee de Snow Racing Porsche van onze landgenoot Jan Heylen voor 0.141s achter zich. Kevin Estre tikte tevens met een Porsche als derde aan, terwijl Jeroen Bleekemolen de enige Viper in de klasse naar P4 reed. Kampioenschapsleider Dane Cameron start morgen met Markus Palttala als vijfde met de geel-blauwe Turner Motorsport BMW Z4.

--- UITSLAG KWALIFICATIES PETIT LE MANS (PDF) ---

Foto's: IMSA, Deltawing & BMW
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Tudor United Sportscar Championship op zaterdag 4 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons