van der Horst

PG Motorsport met Jilesen en Van Laere in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

PG Motorsport neemt in 2015 met coureurs Tjarco Jilesen en Sven van Laere deel aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Jilesen en Van Laere rijden het kampioenschap samen in een Porsche 997 MK2.
Paul Geeris van PG Motorsport is trots op de deelname aan de Cup Challenge. "We zijn het eerste team dat bekend heeft gemaakt volgend jaar aan de start te staan. Met Sven en Tjarco hebben we in ieder geval al één auto in het kampioenschap. En we hebben de intentie om met twee of zelfs drie auto's aan de Porsche GT3 Cup deel te nemen. We gaan nu alles in werking stellen om dit ook voor elkaar te krijgen."
 
Van Laere heeft in 2014 al een half seizoen in de Cup Challenge gereden. "Na een prachtige seizoenstart met verschillende pole positions, snelste wedstrijdrondes en overwinningen in de Challenge klasse ging het jammer genoeg halverwege het seizoen verschrikkelijk mis met een harde klapper op circuit Zolder. De medische forfait daaropvolgend betekende het einde van het leiderschap en de aspiraties voor het kampioenschap in de Challenge klasse."

"Elk nadeel heeft zijn voordeel", vervolgt Van Laere. "Door het stopzetten van ons PGCCB programma kregen we de mogelijkheid kennis te maken PG Motorsport en samen de 24h van Zolder te betwisten. Na deze ervaring was de keuze van mij zelf en mijn trouwe partners Andex Rent, ASN, Premium Lease en Porsche Centre Antwerpen snel gemaakt om in 2015 met PG Motorsport opnieuw een gooi te doen naar het hoogst mogelijke in de Challenge klasse van deze fantastische cup!"

Voor Jilesen is het zijn eerste seizoen in de Cup Challenge en hij lijkt er naar uit." De kalender ziet er mooi uit. Het rijden in een cup met allemaal (nagenoeg) dezelfde auto's is voor mij voor het eerst en vind dat ook spannend. Ik hoop op een zo groot mogelijk startveld. Mede daarom maken we onze deelname ook al zo vroeg bekend. Ik heb er zin in om met zoveel mogelijk coureurs te strijden om de eer."

Nieuwe opzet Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
In 2015 rijden de coureurs en teams in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in totaal zes wedstrijden met elk twee sprint-races per raceweekend op de Belgische circuits Spa Francorchamps en Zolder en de Nederlandse circuits Assen en Zandvoort.  

In 2015 zijn er een aantal belangrijke veranderingen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux doorgevoerd. Het sprint format is nieuw en in de snelste Cup van de Benelux kan nu gereden worden met de Porsche 997 én 991.

Een andere belangrijke wijziging is dat er solo en in teamverband met twee coureurs gereden kan worden. Coureurs kunnen een heel seizoen solo rijden, en een auto kan gedurende het seizoen ook gedeeld worden door twee rijders. Hierdoor ontstaan er verschillende kampioenschappen in de Cup.
 

PG Motorsport Press

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 8 december 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons