van der Horst

24H Zolder: Bert Longin: "Goede zaak voor het kampioenschap"

Frank Beliën - Bert Longin
Frank Beliën - Bert Longin
In het kader van de 24 uur van Zolder wordt ook de voorlaatste manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux georganiseerd. De lange race had donderdag al plaats, Bert Longin en Frank Beliën reden er met de First Motorsport Porsche naar een schitterende tweede plaats. Een resultaat dat er voor zorgt dat Longin nu nog dichter bij een felbegeerde derde plek in de tussenstand staat.
‘Dit was een leuke en knappe race’, stelde Longin, die het eerste deel van de wedstrijd voor zijn rekening had genomen. ‘Op het scherp van de snee strijden tegen Jeffrey Van Hooydonk, Christiaan Frankenhout en co levert altijd heel wat rijplezier op. Zeker als die duels dan ook op een faire manier worden uitgevochten. Een goe koerske, echt waar.’

Longin gaf de Porsche #1 als tweede door aan teammaat Frank Beliën en die wist met de Carconnex Porsche die mooie positie vast te houden.

Podium na de PGCCB endurance race in het kader van de 24 Hours of Zolder 2013
Podium na de PGCCB endurance race in het kader van de 24 Hours of Zolder 2013
“Frank heeft een fantastische wedstrijd gereden”, stelt Longin onomwonden. “Het was niet makkelijk, want achter hem zat de Porsche van Van Splunteren, toch geen trage jongen. Maar Frank gaf geen krimp.” Door die tweede plaats doet Longin nu een goede zaak in het kampioenschap, waar hij tot op zeven punten van de derde plaats in de tussenstand nadert. Op zaterdag worden nog de twee sprintraces afgewerkt (10u45 en 13u30). Om 16 uur begint dan de 35ste editie van de 24 Uur van Zolder, waar Longin met de WRT Audi van op pole positie aan begint.

Bert Longin pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 30 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons