van der Horst

50 Jaar Circuit Zolder: "Chaos dit kampioenschap onwaardig"

First Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup
First Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup
Bert Longin was geen tevreden man na afloop van de vierde manche van Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Daarvoor was de koersdirectie tijdens de lange wedstrijd van 50 minuten te veel te kort geschoten.
Melroy Heemskerk - Max van Splunteren - Bert Longin
Melroy Heemskerk - Max van Splunteren - Bert Longin
Het weekend was nochtans goed begonnen voor Longin. Een podiumplaats in de eerste sprintrace was een goede aanzet. ‘Vooral omdat ik voelde dat de wagen de snelheid had om te winnen’, stelde Longin. Een goede mogelijkheid om dat te bewijzen kwam er tijdens de lange race, met verplichte pitstop. Samen met teammaat Frank Beliën maakte Longin er duidelijk aanspraak op een nieuwe podiumplaats. Tot de hele top-3 in de slotfase van de wedstrijd voor een stop & go werd binnengeroepen, allemaal wegens een te korte pitstop, zo heette het.

50 Jaar Circuit Zolder: De races in beeld gebracht
‘Maar dat was fout’, legt Longin. ‘De organisatie had de timing loop, die het binnen- en buitenrijden uit de pits registeert,  immers verkeerd afgesteld, waardoor ze dachten dat onze pitstops fout waren. Bovendien werd er bij de – foutief toegekende – stop & go’s nog een fout gemaakt, want één van de wagens stopte gewoon voor zijn box en niet in de toegekende zone. Ook dat werd zomaar toegelaten. Kortom, er zijn dit weekend veel fouten gemaakt. En dat zorgde voor een chaos dit kampioenschap onwaardig. Iedereen kan een fout maken, maar dan moet je die ook onmiddellijk durven rechtzetten en niet de hete aardappel naar de sportcommissie doorschuiven.’

De wedstrijdleiding gaf de fout in de chronometrage toe en de uitslag van de wedstrijd werd voorlopig opgeschort. De nationale federatie RACB zal binnenkort uitsluitsel geven over het resultaat.

Bert Longin press - Foto's: Bert Longin press & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 1 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 50 Jaar Circuit Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons