van der Horst

Pietro Fittipaldi flankeert Jonathan Aberdein tijdens vierdaagse test op Lausitzring

WRT Team Audi Sport Audi RS5 DTM
WRT Team Audi Sport Audi RS5 DTM
Pietro Fittipaldi vervoegt van 15 tot 18 april het WRT Team Audi Sport ter gelegenheid van de vierdaagse officiële DTM-test op de Lausitzring . De kleinzoon van tweevoudig F1-kampioen Emerson Fittipaldi zal Jonathan Aberdein flankeren, de Zuid-Afrikaan die voor het Audi-privéteam uit Baudour het volledige kampioenschap betwist. Beide rijders zullen elkaar aflossen aan boord van de Audi RS5 DTM.
  • LTF
Pietro Fittipaldi
Pietro Fittipaldi
De jonge Braziliaan (22) was tot dusver in de eenzitterij actief en heeft nog geen concrete plannen voor dit seizoen. Dat de Zuid-Amerikaan het WRT-team op de Lausitzring komt vervoegen laat veronderstellen dat de man mogelijk het tweede, nog steeds te begeven privézitje zou kunnen innemen. Het team van Vincent Vosse geniet weliswaar verregaande technische ondersteuning van Audi Sport maar moet het financieel wel zelf zien te rooien.
Tot dusver vond men bij WRT nog geen tweede, kapitaalkrachtige piloot; hopen maar dat de Lausitztest dik drie weken voor de start van het seizoen op de Hockenheimring alsnog de verhoopte uitkomst biedt.
 
Pietro Fittipaldi - Haas F1
Pietro Fittipaldi - Haas F1
Fittipaldi ging begin deze maand nog testen voor Haas in Bahrein als test- en ontwikkelingsrijder voor het Amerikaanse F1-team.  Vorig jaar brak hij beide benen tijdens de WEC-meeting in Spa maar betwistte naderhand wel nog meerdere IndyCar-wedstrijden en maakte ook een eenmalig optreden in de Japanse Superformula.
 
Vincent Vosse
Vincent Vosse
"Ik kijk uit naar de test op de Lausitzring" aldus Vicent Vosse.  "Deze vier testdagen zijn vanzelfsprekend erg belangrijk voor  het WRT Team Audi Sport want het is de eerste keer dat we met z'n allen samen op een omloop aan de slag gaan na een lange winter in de WRT-ateliers. Met Fittipaldi verwelkomen we een tweede erg getalenteerde rijder naast Jonathan Aberdein. Laten we het maximum halen uit deze vier dagen zodat we goed voorbereid in Hockenheim aan de start komen".
 
Aberdein zal op de Lausitzring de eerste dag voor zijn rekening nemen terwijl Fittipaldi het op de tweede dag van hem over neemt. Tijdens de twee resterende dagen zullen beide rijders elkaar aflossen aan het stuur van de tot dusver enige wagen.

Foto's: Audi Sport, Arne Simons, Martijn Wouters & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 12 april 2019.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons