van der Horst

Pikes Peak Hill Climb: nabeschouwing met Sven Smeets en Vanina Ickx ( + video en uitslag)

Romain Dumas - Volkswagen I.D. R Pikes Peak
Romain Dumas - Volkswagen I.D. R Pikes Peak
Afgelopen zondag werd voor de 96ste maal de Pikes Peak International Hill Climb betwist nabij Colorado Springs, Verenigde Staten. VW Piloot met dienst Romain Dumas maakte de tongen los door met de volledig elektrisch aangedreven Volkswagen I.D. R Pikes Peak alle records te verpulveren. Tijd om ons oor even te luister te leggen bij landgenoot Sven Smeets, directeur Volkswagen Motorsport.
  • Powercars
Sven Smeets
Sven Smeets
“Dit is een fantastische dag voor Volkswagen en één waar we heel trots op mogen zijn”, aldus de Hasseltenaar. “De I.D. R Pikes Peak is de meest innovatieve en complexe auto ooit ontwikkeld door Volkswagen Motorsport. Elke medewerker die betrokken is bij het Pikes Peak-project moest voortdurend zijn grenzen verleggen en blijk geven van extreme toewijding en betrokkenheid. Zonder dit zou het niet mogelijk zijn geweest om herhaaldelijk nieuwe uitdagingen te overwinnen en met nieuwe oplossingen te komen. Bedankt aan iedereen die zo hard aan het project heeft gewerkt en zo’n fantastische teamgeest heeft getoond!”

Gillet Vertigo Pike'x Peak
Gillet Vertigo Pike'x Peak
Ook Vanina Ickx kon uiteindelijk terugzien op een geslaagde race naar de wolken. Nadat de Gilles Vertigo tijdens de training te kampen kreeg met versnellingsbakproblemen verliep op zondag de 19,99 kilometer lange klim naar boven vrijwel vlekkeloos. De snelle dame reed de met een 380 pk krachtige 2.0 liter Volkswagen TFSI-krachtbron uitgeruste Vertigo naar een 34ste plaats algemeen, geklokt op 10:54,901 minuten. Met deze tijd behaalde Ickx een zesde plaats in haar categorie, de Time Attack 1.

Bekijk hieronder enkele beelden van de recordpoging van Romain Dumas.--- UITSLAG PIKES PEAK HILL CLIMB 2018 (pdf) ---

Foto's: Volkswagen Motorsport - Team Gillet Vertigo Pike'x PeakSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Rally Internationaal op dinsdag 26 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pikes Peak Hill Climb.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons