van der Horst

Pinksterraces: Nabeschouwing Bert Longin

Afgelopen weekend stond in Zandvoort de 2de manche van de Porsche GT3 Challenge Cup Benelux op het programma. Zoals steeds worden er op dit weekend 2 sprints van 25' en een Long Race van 50' met pilotenwissel afgewerkt.
In de eerste sprint was het Bert Longin die de teugels van de Duiste volbloed in handen nam en hij kweet zich daarbij uitstekend van zijn taak met een 2de plaats aan de finish achter Jeffrey Van Hooydonck.
 
De Porsche ging in de handen van Frank Beliën voor de 2de sprint over 25 minuten. Frank misrekende zich even in de eerste ronde en tolde om zijn as op één van de achtergebleven waterplassen op de snelle omloop. Meteen het sein om een straffe remonte in te zetten met een 7de plaats als eindresultaat.
"Dit is voor mij de eerste race op dit circuit en ik ken nog niet alle valkuilen zoals mijn meer ervaren collega's, maar ik heb wel hard gestreden om de aansluiting met de groep terug te maken. Wat uiteraard niet evident is in een race van 25 minuten" vertelt Frank.
 
Niet lang daarna stond race 3 op het menu, een rit over 50 minuten met een verplichte pilotenwissel.
Bert Longin: "Ik lukte werkelijk een kanonstart en kwam dan ook als eerste de Tarzanbocht binnengestormd, maar merkte al snel dat er iets scheelde met de voorkant van de wagen die zeer moeilijk in te sturen was in de regen. Teambaas Jo Jamers adviseerde me over de radio om de buitenkant in de bochten te nemen, maar ook dat was onbegonnen werk en ik schoof er dan ook af in dezelfde snelle Tarzanbocht. Uiteraard was het kalf verdronken eer ik terug op de baan was, en na de pilotenwissel heeft Frank met een moeilijke wagen nog de schade proberen te beperken, zodat een 6de plaats ons deel werd. Ondanks een beetje zoeken voor het ganse team heb ik het toch zéér naar mijn zin in deze Cup, het zijn uitdagende races en de samenwerking met mijn team en teammaat Frank is super!"
 
De volgende race in de Porsche Cup Challenge vindt plaats op 9 juni in Assen.
Bert zal evenwel zijn zitje moeten laten aan een vervanger omdat hij hetzelfde weekend in actie is met de Audi R8 LMS in Francorchamps.

Bert Longin Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 21 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pinksterraces.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons