van der Horst

Pirelli: "Huidige generatie wagens snelste die de sport ooit kende"

Pirelli PZero voor F1 2017
Pirelli PZero voor F1 2017
Met de laatste testdag van de eerste wintertesten volgens de nieuwe F1-regelgeving onder de gordel, kan er teruggeblikt worden op de eerste resultaten. Dat doet ook Pirelli, de Italiaanse bandenfabrikant produceerde zoals geweten voor het Formule 1 seizoen 2017 nieuwe, bredere, banden die bovendien ook andere karakteristieken kennen op vlak van opwarming en slijtage ten opzichte van het rubber dat het voorbije seizoen werd gebruikt. Uiteindelijk klokte Kimi Räikkönen vanochtend de absoluut snelste tijd op het circuit, een 1:18.634 op rood gemarkeerde supersofts.
Mario Isola
Mario Isola
"Tijdens de acht dagen voorseizoenstesten behaalden we de meeste doelstellingen die we ons gesteld hadden", stelt Pirelli racerij-baas Mario Isola. "Deze week werden de resultaten van vorige week bevestigd, voornamelijk op vlak van het herstel van de banden eenmaal ze oververhitten. Dit was een specifieke wens van de rijders voor de compounds die we dit seizoen gebruiken. Hoewel de wagens hun volle potentieel nog moeten tonen, zagen we reeds het snelste rondje ooit op de huidige configuratie van de piste in Barcelona."

Mario Isola
Mario Isola
"De pole van vorig jaar werd geklopt met meer dan drie seconden en de pole van 2015 werd met meer dan zes tellen scherper gesteld. Het doel om vijf seconden sneller te zijn dan de chrono's uit 2015 in Barcelona haalden we vorige week al en die prestatie werd nu nog verbeterd. Er mee rekening houdend dat veel van de besttijden gerealiseerd werden op bandensoorten die niet bepaald geschikt zijn voor Barcelona, en dat de wagens zeker nog meer gaan evolueren in de loop van het seizoen, beklemtoont dit het fenomenale potentieel van de nieuwe generatie F1-wagens, waarvan we kunnen zeggen dat ze de snelste F1-wagens oplevert die de sport ooit gekend heeft", besloot de Milanees.

Foto's: Racing International Photography & Pirelli  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons