van der Horst

Pirelli maakt bandenkeuze bekend voor Grote Prijs van Australië

Pirelli
Pirelli
Pirelli heeft de bandenkeuze van de rijders en teams bekend gemaakt naar aanleiding van de eerste manche van het wereldkampioenschap Formule 1 van volgende week: de Grote Prijs van Australië. De bandenfabrikant brengt de medium, de soft en de super-soft banden mee naar Albert Park. De super-soft banden moeten ook tijdens Q3 gebruikt worden terwijl de medium en de soft banden tijdens de wedstrijd in Melbourne zeker aan bod moeten komen.
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton opteerde voor een agressieve bandenallocatie door maar één set van de mediums te nemen, met daarnaast zes sets van de softs en zes sets van de super-soft banden. Mercedes teamgenoot Nico Rosberg verkoos twee sets van de mediums, vijf van de softs en zes van de super-softs te nemen. De keuze zou ingegeven zijn door Mercedes-AMG zelf, vanuit strategisch oogpunt. Marcus Ericsson van Sauber heeft dezelfde keuze als Hamilton en teamgenoot Felipe Nasr koos ook, zoals Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen, voor dezelfde allocatie als Rosberg.

Daniel Ricciardo - Red Bull
Daniel Ricciardo - Red Bull
Red Bull Racing, Williams, Toro Rosso, Renault, McLaren en debutant Haas hebben allen gekozen om het maximum aantal van zeven sets van de supersofts te nemen, en zullen hiermee met enkele sets minder moeten stellen van de mediums of de softs. Het meest conservatieve keuze komt van Manor die koos voor vier sets van de mediums, vier sets van de soft en vijf van de supersofts. De Grote Prijs van Australië gaat volgende week door in het weekend van 18 tot en met 20 maart op het circuit van Albert Park in Melbourne.

Foto's: Pirelli & Racing International Photography



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons