van der Horst

Pirelli: "Onze vraag van twee jaar geleden werd genegeerd"

Pirelli's P Zero F1 band
Pirelli's P Zero F1 band
Vrijdag kreeg Nico Rosberg in Spa tegen hoge snelheid af te rekenen met een kapotte band, terwijl Sebastian Vettel tijdens de Grote Prijs zelf vanwege een kapotte band een podiumplaats door de vingers zag glippen. De meervoudig kampioen spaarde na afloop van de race krachttermen noch Pirelli en eist oplossingen. Pirelli van zijn kant wast zijn handen in onschuld en geeft aan dat het de teams en rijders zijn die voorzorgen moeten nemen.
  • Shopa
Sebastian Vettel - Ferrari SF15-T
Sebastian Vettel - Ferrari SF15-T
Vettel bestempelde het probleem met de band als "onaanvaardbaar". "Dit soort dingen mag niet gebeuren. Als het 200 meter vroeger was gebeurd, stond ik hier nu niet. Pirelli langs de andere kant wijdt het incident aan een foutief gebruik van de banden doordat de Scuderia een ganse race trachtte af te werken met slechts twee setjes rubber.

Nico Rosberg - Mercedes
Nico Rosberg - Mercedes
"Pirelli vroeg dat er regels zouden opgesteld worden om toe te zien op het maximaal aantal ronden dat kan afgewerkt worden op hetzelfde setje banden, naast andere parameters aangaande het correct gebruik van banden. Deze vraag werd niet aanvaard. Het voorstel dat op tafel lag, voorzag in een maximale afstand van 50 percent van de lengte van een Grote Prijs voor de harde band en 30 percent voor de zachte compound. Deze richtlijnen, indien toegepast in Spa, zou het maximaal aantal ronden op de medium band (degene die Vettel gemonteerd had bij diens incident nvdr.) beperkt hebben tot 22", aldus de Italiaanse bandenboer.

Foto's: Georges De Coster  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons