van der Horst

Pirelli: "Wij kunnen indien gewenst de saaie processie races van weleer terugbrengen"

Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Sebastian Vettel - Red Bull Racing
"Formule 1 heeft niets meer met racen te maken". Zo klonk de opvallende uitspraak na de GP van Spanje van de Oostenrijkse Red Bull stichter Dietrich Mateschitz, daarmee vooral doelend op het feit dat het rubber van Pirelli zelfs na de recente update van de harde band nog veel te snel slijt. Paul Hembery, de motorsportchef van de Italiaanse bandenfabrikant, reageerde hierop door te zeggen dat zij, als de teams en fans dit wensen, ook weer gewoon de saaie processie races van weleer kunnen terugbrengen door banden te produceren die het bijna een hele race zonder problemen uithouden.
  • Dreamdrive
Spanje: De race in beeld gebracht
"Dit zou echter haaks staan op de missie die we kregen van de FIA toen we in 2011 terugkwamen in de F1" aldus Hembery. "Ze wilden meer wedstrijden zoals Canada 2010 waarin de teams minstens twee, liefst zelfs drie keer moesten binnenkomen om de banden te wisselen". Het zorgde voor meer actie tijdens de wedstrijden en Hembery zelf begrijpt niet waarom er dit seizoen al zoveel gepraat werd over de situatie van het rubber. "We doen net hetzelfde als de voorgaande twee jaar, als we teruggaan naar één stop-races zal er mijns inziens maar één team profiteren en dat is Red Bull".

Geen loze woorden want in de gehele paddock gaat men ervan uit dat Red Bull alweer de beste auto heeft gebouwd als het op downforce aankomt. Jammer genoeg is dit geen absoluut voordeel meer omdat de Red Bull RB9 ook de banden heel fel op de proef stelt. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Foto's: Racing International Photography  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons