van der Horst

PK Carsport bovenaan in puntenstand na 45ste editie van de 24 Hours of Zolder

PK Carsport - Porsche 911 GT3 Cup
PK Carsport - Porsche 911 GT3 Cup
De 45ste editie van de 24 Hours of Zolder is achter de rug en August by NGT werd de grote winnaar met een zege voor Rodrigue Gillion, Nicolas Saelens, Glenn van Parijs, Nico Verdonck en de Fransman Thomas Laurent achter het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup - Type 992 -. Zij spelen als gastrijders echter niet mee in de titelstrijd, een titelstrijd waarin PK Carport na de Limburgse 24-uursrace de beste papieren heeft. De regerende kampioen leidt de debatten na drie van de vijf wedstrijden, voor Redant Racing en Hamofa Motorsport.
  • Hamofa Performance
De 45ste editie van de 24 Hours of Zolder werd een populair succes, met meer dan 30.000 toeschouwers en een spannende wedstrijd op alle fronten.
 
Harry Steegmans met de rijders van PK Carsport
Harry Steegmans met de rijders van PK Carsport
We zijn uiteraard tevreden met wat we gezien en beleefd hebben”, aldus Harry Steegmans, Algemeen Directeur van Circuit Zolder. “We kijken dan ook uit naar het laatste deel van het seizoen, met de verplaatsing naar Oschersleben, tijdens de zeer populaire meeting van de NASCAR Whelen Euro Series (23-24 september) en uiteraard ons eigen American Festival NASCAR Finals (14-15 oktober) waar we nog eens alle registers willen opentrekken tijdens de seizoensfinale.” 

PK Carsport leidt de debatten
 
Stienes Longin, Peter Guelinckx, Bert Longin en Dylan Pereira
Stienes Longin, Peter Guelinckx, Bert Longin en Dylan Pereira
In de puntenstand van het Belcar Endurance Championship is er uiteraard het één en ander veranderd, maar PK Carsport leidt nog steeds, dankzij de tweede plaats in de race voor Stienes Longin, Bert Longin, Peter Guelinckx en Dylan Pereira. “Echter gezien de winnaar een gastdeelnemer was, pakken zij de punten van de eerste plaats”, legt Lucia Gallucci, Series Manager uit. “Dat geldt uiteraard voor alle vaste deelnemers in alle klassen.”
 
Hierdoor leidt PK Carsport nu met 145,5 punten, voor de #12 RedAnt Racing Porsche met 107 punten en de Hamofa Motorsport BMW M4 GT4 met 105 punten, meteen ook de leider in de klasse GTB. VDW Motorsport is vierde algemeen en leider in TB, terwijl Belgium Racing de vijfde plek bezet.
 
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
In GTB zien we Hamofa Motorsport dus vooraan, maar TCL Motorsport en BMS Motorsport doen nog mee voor de knikkers, terwijl in de klasse TA, Bilia Emond by G&A Racing als leider naar Duitsland trekt, maar met GTE Racing, PK Carsport en JDK by G&A Racing in hun zog. In TB gaat de titelstrijd tussen VDW Motorsport, JJ Motorsport en Convents Racing Team.
 
Noteren we dat bij de ‘Juniors’ Redant-rijder Michiel Haverans vooraan postvat, voor Lars Zaenen (TCL Motorsport) en Yannick Redant (RedAnt Racing). Bij de dames zijn Julie Kenis en Juna-Jane De Keersmaecker (JDK by G&A Racing) ex-aequo leiders.    

Belcar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 7 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons