van der Horst

PK Carsport leider in het Belcar Endurance Championship na twee wedstrijden

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Na de tweede manche van het Belcar Endurance Championship blijft PK Carsport leider in het kampioenschap, maar het Limburgse team voelt de hete adem van de concurrentie in zijn nek. En die concurrentie komt niet alleen van de teams in de klasse GTA, maar ook van de leiders in TA en GTB, Stevens Motorsport en Tip Top Rent. Het kampioenschap is dus erg open en dat belooft voor de volgende race, op 16 en 17 juli, in Spa-Francorchamps.
De titelstrijd in het Belcar Endurance Championship is er niet één die zich tot de snelste wagens beperkt. De filosofie van de puntentelling maakt dat alle deelnemers kans op de nationale titel maken en dat is uiteraard de beste motivatie voor de diverse teams om hun beste beentje voor te zetten.
 
Harry Steegmans, Algemeen Directeur Circuit Zolder: “Onze puntentelling voor het algemene klassement voorziet twee delen, met name een relatief beperkte ‘vergoeding’ voor de plaats in het algemene klassement en veel punten per categorie. Daarom maakt iedereen kans op de titel, ook een team dat pakweg met een BMW 325i in de categorie TB uitkomt. Ik denk dat we dat in het verleden daarover misschien te weinig gecommuniceerd hebben. Onze bedoeling is echt om iedereen een faire kans te geven en zo ook in de andere klassen meer deelnemers te krijgen, iets wat goed lukt in TA en op Circuit Zolder tijdens de eerste race ook voor de klasse TB gold. We gaan nog meer de nadruk leggen op onze aanpak en zo een sterk en evenwichtig veld uitbouwen voor de rest van het seizoen en uiteraard mikken we nu ook al op het seizoen 2023, want wij werken met een termijnvisie.
 
PK Carsport voor Tip Top Rent
 
Tip Top Rent - Porsche Cayman
Tip Top Rent - Porsche Cayman
In die puntenstand leidt het team van Peter Guelinckx, Bert Longin en Stienes Longin met 65 punten na de tweede plaats in Magny-Cours op pinkstermaandag. Dat zijn amper zes eenheden meer dan het duo Peters-Gulicher in de Tip Top Rent Porsche Cayman en elf meer dan de familie Stevens in hun BMW M2 CS. Per weekend zijn er maximaal 37 punten te verdienen, met inbegrip van punten voor de polepositie en de snelste ronde in de klasse, en dus staan er op dit ogenblik negen teams ‘binnen’ het maximale puntenaantal van één race: naast de top-3 zijn dat ook de drie Porsche 911 GT3 Cup van Belgium Racing Team, de Simtag Racing BMW 325i, de winnaars van Frankrijk, met name de Totaalplan racing Lamborghini en de TCL Motorsport BMW M2 CS van de familie Terclavers.     

De leiders in de respectieve klassen zijn uiteraard PK Carsport, Tip Top Rent, Stevens Motorsport en Simtag Racing.
 
Vermeldenswaard is zonder meer ook de competitie voor de jonge talenten. Michiel Haverans (Belgium Racing Team) leidt daar met 43 punten, dat zijn er dertien meer dan Arthur Peters (Tip Top Rent) en zestien meer dan Jochen Stevens (Stevens Motorsport). Achter hen komt Brent Verheyen echter ook opzetten, na zijn winst in Magny-Cours. Eveline Maes leidt dan weer de dans bij de dames. 

Belcar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 13 juni 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons