van der Horst

Porsche Carrera Cup Benelux met 20 wagens

Porsche Carrera Cup Benelux
Porsche Carrera Cup Benelux
Met de officiële testdag van volgende woensdag op het Circuit van Spa-Francorchamps zet de Porsche Carrera Cup Benelux de laatste rechte lijn van de voorbereiding op het nieuwe seizoen in. Een maand voor de eerste races – van 2 tot 4 mei in het voorprogramma van de 6 uur van Spa FIA WEC – kunnen de promotoren een mooie deelnemerslijst voor het seizoen 2019 onthullen.
  • VR Racing
“Met de rijders die zich voor het hele jaar inschreven en zij die een race-per-race programma afwerken zullen er bij elk van onze meetings een twintigtal Porsche 911 GT3 Cup op de startgrid staan”, stelt een verheugde Steven Stichelbout. “En dan mogen we niet vergeten dat we twee keer zullen samenrijden met de Porsche Carrera Cup France, om zo een nog indrukwekkender peloton te vormen.”

De heel mooie kalender van de Porsche Carrera Cup Benelux, met onder andere drie manches in het prestigieuze kader van de DTM, is zonder twijfel één van de redenen van dit succes. “We zijn ook blij vast te stellen dat steeds meer Porsche-dealers in ons kampioenschap investeren”, glimlacht Severine Ulenaers, coördinatrice van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Aan Belgische zijde zijn er Porsche Centre Antwerpen en Kronos Porsche Centre. In Nederland ondersteunt Porsche Groep Zuid Xavier Maassen. Een teken dat er nog steeds een verband bestaat tussen de autosport en de verkoop van seriewagens. Of het nu voor hen of voor hun klanten is, we kunnen ze in onze Porsche Paddock Lounge allemaal een VIP-ontvangst aanbieden. Dat geldt voor de Porsche dealers, maar ook voor de rijders en hun partners!”
 
Woensdag wordt op het Circuit van Spa-Francorchamps een eerste grote afspraak voor de deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux gehouden, maar eigenaars van een Porsche krijgen ook de gelegenheid om tijdens voor hen gereserveerde sessies op het circuit te rijden. De fans van het merk krijgen trouwens – en dat voor het eerst in de Benelux – ook de nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport in actie te zien.

Maar terug naar de voorlopige deelnemerslijst! Die bestaat uit een uitstekende mix van vaste waarden van de snelste monomerkencup van de Benelux en nieuwkomers. Voormalige kampioenen Xavier Maassen (DVB Racing) en Dylan Derdaele (Belgium Racing) maken opnieuw deel uit van de favorieten, maar heel wat andere rijders willen hen het vuur aan de schenen leggen. We weten nu al dat de laureaat van het Junior Recruitment Program, de 16-jarige Nederlander Loek Hartog (Bas Koeten Racing), één van die rijders zal zijn! Het is nog even wachten op de voorstelling van de toprijders van het beter dan ooit vertegenwoordigde GP Elite team, maar we weten nu al dat de Nederlandse broers Daan en Jesse Van Kuijk opnieuw deel zullen uitmaken van de line-up. Ook Belg Jurgen Van Hover (Speedlover) is opnieuw van de partij en vormt zeker een kandidaat voor de ereplaatsen.
 
In Klasse B zal de Nederlandse Sandra van der Sloot (Squadra Aragosta) haar titel verdedigen. Ze geeft toe ook dichter bij toppers van de algemene rangschikking te willen komen, maar zal ook op haar hoede moeten zijn voor een op revanche beluste concurrentie, zoals Menno van de Grijspaarde (GP Elite), Bas Barenburg (RaceArt), Nicolas Saelens (Belgium Racing), Roger Grouwels (RaceArt), Jeroen Kreeft (Squadra Aragosta), Wim Meulders (Speedlover) of de immer aanwezige Yves Noël (Car Tuning Lease Motorsport).
 
Eén van de nieuwigheden van het seizoen 2019 is de creatie van een Guest-rangschikking voor de rijders die niet het hele kampioenschap afwerken. Heel wat rijders hebben al te kennen gegeven een deel van het programma te willen afwerken, om zo voor de eerste keer van het raceplezier van de Porsche Carrera Cup Benelux te proeven... of om een felgesmaakte comeback af te werken.
 
Voor de deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux staan er woensdag in Spa-Francorchamps vier sessies van een uur op het programma. De eigenaars van een standaard-Porsche worden verdeeld over twee groepen en kunnen gedurende vier keer 30 minuten van het circuit genieten. Het seizoen is duidelijk begonnen!

Persbericht Porsche Carrera Cup BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 1 april 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons