van der Horst

Michiel Haverans zet koers richting Barcelona

Michiel Haverans
Michiel Haverans
Na zijn debuut in de Porsche Carrera Cup Benelux in het Nederlandse Assen begin deze maand trekt Michiel Haverans dit weekend naar het Catalaanse circuit van Barcelona. De Belgium Racing-rijder neemt er op de Formule 1-omloop opnieuw plaats in de Porsche 911 GT3 Cup type 992 in de kleuren van Ivar en Begetube met als doel opnieuw heel wat ervaring te vergaren in de snelste merkencup van de Benelux.
  • STX Motorhomes

“De raceweekends volgen elkaar snel op en elke keer stelt er zich wel een nieuwe uitdaging”, vertelt een enthousiaste Michiel Haverans. “Half juli werkte ik mijn eerste race af op Spa-Francorchamps en nadien volgde begin deze maand op het TT Circuit in Assen niet enkel mijn debuut met de Porsche 911 GT3 Cup type 992, maar ook mijn allereerste race in een sprintkampioenschap. Vorige week betwistte ik met de 24 Hours of Zolder mijn allereerste etmaalrace, die we overigens op het algemene podium afsloten, en dit weekend sta ik voor het eerst aan de start van een wedstrijd op het Formule 1-circuit in Barcelona. Ik ken het circuit enkel vanop mijn simulator, maar het is een zeer vloeiende omloop die enkele interessante uitdagingen biedt. Ik kijk er naar uit om het circuit te verkennen, al besef ik dat het belangrijk zal zijn om zo snel mogelijk in het ritme te geraken, aangezien beide sprintraces op zaterdag worden verreden.”

Michiel Haverans - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Michiel Haverans - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Michiel heeft niet voor het eenvoudigste parcours gekozen in zijn eerste volledige seizoen in de autosport, maar gaat niettemin uitstekend om met de druk”, erkent Marc Goossens, die Haverans dit seizoen bij Belgium Racing onder zijn vleugels neemt. “Dit weekend komt hij voor de derde maal in actie op een piste die voor hem compleet nieuw is en dat in de marge van de 4 Hours of Barcelona. Dat is de vierde afspraak van de ELMS, ofwel de European Le Mans Series, een populair kampioenschap met GT-wagens en prototypes naar de geest van de befaamde 24 Uur van Le Mans waarin Porsche recordhouder is qua aantal overwinningen. Belgium Racing trekt naar Spanje met voor Michiel dezelfde opdracht als de voorbije wedstrijden: zoveel mogelijk ervaring opdoen. Dat begint bij het weekend goed in te delen, al zal er ook dit weekend veel op hem afkomen. Omdat de ELMS-race vier uur duurt, ziet het tijdschema er dit weekend iets anders uit dan gebruikelijk. Zo worden de trainingen en kwalificaties al op vrijdag afgewerkt en staan op zaterdag beide races op het menu. Dat betekent dat het nog belangrijker is dan anders om de foutenlast zo klein mogelijk te houden, maar Michiel bewees vorige week bij de 24 Hours of Zolder nog dat hij geen probleem heeft om de concentratie hoog te houden in moeilijke omstandigheden.”

De kwalificaties worden verreden op vrijdagavond tussen 18.05 u en 18.40 u, waarna op zaterdag om 9.40 u de rode lichten doven voor de eerste race. Enkele uren later, om 14.55 u, start de tweede wedstrijd.

Persbericht Belgium Racing Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 25 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons