van der Horst

Porsche evalueert terugkeer naar formule 1

Porsche
Porsche
Lutz Meschke, financieel directeur van Porsche had tijdens de GP van Italië een lang gesprek met Ross Brawn. Volgens onze Engelse collega’s van autosport.com ging het gesprek over het nieuwe motorreglement dat in 2021 van kracht wordt. Meschke liet weten dat de Duitse constructeur ernstig overweegt om onder het nieuwe reglement in 2021 terug te keren naar de formule 1, maar wel enkel als motorleverancier.
Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Porsche dat op het einde van dit jaar zijn LMP1 programma stopzet heeft zijn zinnen gezet op het formule E kampioenschap. Het zal deelnemen aan het kampioenschap voor elektrische formulewagens met een officieel team en dat vanaf het seizoen 2019-2020. Maar daarnaast blijft Porsche openstaan voor andere opties en het bouwen van een formule 1 motor behoort daartoe wanneer het technisch reglement evolueert naar eenvoudigere en goedkopere technologieën.  

Nog volgens Meschke is de kans groot dat Porsche een formule 1 ontwikkelt indien de onderhandelingen met Liberty Media verder gunstig verlopen. Porsche zal enkel een motor leveren en zeker geen eigen team inzetten zoals bij Mercedes het geval is. Teams die mogelijk geïnteresseerd zijn in de Porsche-motor zijn Williams en Red Bull. Het zou dan de eerste maal zijn dat Porsche terugkeert in de formule 1 sinds zijn samenwerking met Footwork in 1991.

Foto: Vincent Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 5 september 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons