van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing van de organisatoren

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Gedaan met de zomervakantie, terug naar de racepiste! Komend weekend is de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux terug aan racen toe en wel tijdens de Menzo 24 Hours of Zolder. Op donderdag en zaterdag wordt er naar goede gewoonte driemaal geracet, respectievelijk voor de kwalificaties en de start van de 24 Hours of Zolder! Voor de liefhebbers van de echte merkencup, het is de laatste maal dit jaar dat er afspraak wordt gegeven in België, want voor de finale trekken de Porsche 911 van 27-29 september naar Zandvoort tijdens het bezoek van het DTM aan de duinen.

Stand van zaken

Na vier van de zes races zien we… een Brit bovenaan de tabellen in de Categorie Pro van het kampioenschap. Hunter Abbott, die de kleuren van DVB Racing verdedigt telt twee eenheden meer dan zijn teamgenoot Jeffrey Van Hooydonk. Abbott vecht uiteraard voor de titel, maar de sympathieke Brit wist deze zomer de echte hoofdprijs al in de wacht te slepen door zich te verloven en wij wensen hem dan ook van harte proficiat! Met twee kerels van DVB RACING bovenaan, maken de troepen van Dimitri Van Beneden indruk in hun eerste Porsche jaar. Maar zij zijn niet de enige rijders die nog volop kans op de titel maken. Melroy van Heemskerk (NGT), Carlos Rivas (Speedlover), Christiaan Frankenhout (Porsche Groep Zuid) en Bert Longin (First Motorsport) zijn allemaal nog vastbesloten om het onderste uit de kan te halen. Maar liefst vier nationaliteiten en vijf verschillende teams vechten dus om de eerste titel in de gloednieuwe Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Olivier Van Oost (Thems Racing by Powercars) en Philippe Richard (Speedlover) zijn dan weer de grootste kanshebbers op succes in de categorieën Am en Club. Nog twee meetings of zes races en we kennen de eerste laureaten van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de merkencompetitie van de Benelux die alleen nog maar kan groeien!   

Tot dusver werden al vier meetings afgewerkt, met maar liefst zeven rijders die al minstens eenmaal bovenaan het podium stonden, naast een hele reeks rijders die al eens links of rechts van de winnaar stonden. “We stellen bovendien vast dat er heel diverse profielen tussen zitten, van jong over oud en van snelle gentlemen driver tot professionele piloot”, aldus Series Manager Steven Stichelbout.

Deze intense competitie vond bovendien plaats in schitterende meetings, gaande van de WEC in Spa, over de Pinksterraces in Zandvoort, Assen en als afsluiter voor de zomer de 50 Jaar Circuit Zolder. Voorlopig kan de balans dan ook alleen maar positief zijn, wat uiteraard het beste laat verhopen voor de afsluitende races van het seizoen.

Overigens zullen een aantal rijders van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Zolder een dubbel programma afwerken, met zowel de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux als ook de Menzo 24 Hours of Zolder. Bert Longin gaat kansrijk op zoek naar een zesde zege in de uithoudingsrace, maar ook Sven Van Laere en Philippe Richard zijn van de partij. Tevens staat Belgium Racing, het team van vader en zoon Derdaele en winnaars van de allereerste Cup Challenge Benelux race ooit, met twee wagens aan de start. Ook wensen we succes aan PG Motorsport, het aimabele Hollandse team welk eveneens bezig is met plannen om op de grid van de snelste Cup in de Benelux te verschijnen.

Toekomst

Omdat planning belangrijk is, zal mogelijk al tijdens de DTM-meeting de voorlopige kalender 2014 gepubliceerd worden. “Het vizier is al volledig op 2014 gericht en het werk voor de kalender is reeds begonnen. Mogelijk volgt bij DTM in Zandvoort al de conceptkalender 2014, de eerste events zijn reeds vastgelegd”, legt Steven Stichelbout uit.

Inmiddels is met TNT Express wederom een nieuwe partner van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te melden. “We zijn trots dat we een samenwerking met TNT Express mogen aankondigen. Dit gerenommeerde bedrijf is vanaf heden onze Official Logistics Partner en alle wagens zullen het herkenbare logo op de achtervleugel dragen”, meldt commerciële man Robert van Barneveld. “Bij TNT Express staan kwaliteit en snelheid centraal, en dat zijn kenmerken die bij uitstek bij een officieel Porsche kampioenschap passen. Het wordt een plezier om de mensen en relaties van TNT op het circuit te mogen ontvangen en we zijn zeer blij dat TNT de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux als meerwaarde ziet voor haar marketingactiviteiten.”

PGCCB PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 28 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons