van der Horst

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Zandvoort: Nabeschouwing organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Met een fel bevochten zege in de tweede Sprint Race heeft Xavier Maassen zijn kampioenschap in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux overtuigend veilig gesteld. De Endurance race werd nipt gewonnen door Jeffrey Van Hooydonk en Koen Wauters, voor het gelegenheidskoppel Sandor van Es en Bart van Os.
De strijd om het kampioenschap bleef tot de laatste racedag spannend, hoewel Xavier Maassen zijn voorsprong doorheen het seizoen gestaag uitbouwde. In de laatste Sprint race leek Jeffrey Van Hooydonk aanvankelijk het voortouw te nemen, maar remproblemen maakten dat hij zijn nipte voorsprong niet kon vasthouden. Maassen, die zijn achterstand tot niet meer dan één seconde wist te beperken, zag direct de mogelijkheid om zijn runner up positie te verbeteren.

Achter dit tweetal moest Sandor van Es eerst afrekenen met Jürgen Van Hover, die niet over een optimale auto kon beschikken. Eens Van Es met de snelle Belg had afgerekend, reed hij onbedreigd naar een keurige derde plaats. Een paar ronden voor het einde werden de remproblemen van Van Hooydonk zo groot dat hij de aandringende Maassen niet langer kon weerstaan. Eén gaatje was voldoende voor Maassen om zijn zesde overwinning van dit jaar te pakken. Daarmee was hij praktisch zeker van het kampioenschap in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2014.

In de Endurance race nam Jeffrey Van Hooydonk op een eervolle wijze afscheid van zijn titel. Na een sterke start in de regen gaf hij zijn Porsche GT3 Cup met een ruime voorsprong over aan Koen Wauters, die nog steeds in de ‘winning mood’ verkeerde. Daar achter reden Van Es en Van Os naar een eervolle podiumplaats. Daarbij leken zij uitzicht te hebben op de overwinning, maar een iets te lange pitstop kostte hen een mogelijke zege. Xavier Maassen nam genoegen met een conservatieve derde plaats, voldoende om zijn kampioenschap met ruime voorsprong binnen te halen. In de eindrangschikking staat hij bovenaan met 214 punten, voor Van Hooydonk (200) en Wauters (191).

Teams, rijders en organisatie kijken terug op een seizoen vol sportieve hoogtepunten. Steven Stichelbout: “Er is sportief gereden en gestreden, waardoor onze klasse zich positief onderscheidt. Er is veel belangstelling voor volgend jaar als we zowel solo rijders als duo inschrijvingen ontvangen. Verder zullen wij ook de nieuwe Porsche 991 gaan inzetten. Zowel voor de professionele toppers als voor de gentlemen-drivers zullen wij wederom een sportief platform bieden met racewagens die in de Benelux qua performance en uitstraling hun gelijke niet kennen.”

PGCCB PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 20 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons