van der Horst

Porsche GT4 Clubsport MR voorgesteld in wereldpremière te Francorchamps

Porsche GT4 Clubsport MR
Porsche GT4 Clubsport MR
De GT4 categorie zit in de lift, dat was dit weekend nog te merken te Spa-Francorchamps waar SRO Motorsport tijdens zijn jaarlijkse persconferentie de oprichting van een European GT4 North Cup, een European GT4 South Cup en een Franse GT4 titel aankondigde. Bovendien was er in het SRO VIP dorp extra aandacht voor de GT4-kampioenschappen die gepaard ging met een expositie van de momenteel beschikbare GT4-bolides. Daar werd ook in wereldpremière de Porsche GT4 Clubsport MR voorgesteld.
De Porsche GT4 Clubsport MR is de raceversie van de Porsche Cayman GT4 Clubsport, uitgerust met een Upgrade Kit ontwikkeld door Manthey Racing. De door SRO gehomologeerde wagen kan ingezet worden in alle nationale en internationale GT4 kampioenschappen.

De upgrade omvat het verlagen van het gewicht van de wagen door het toepassen van deuren in koostofvezel, een kofferdeksel in koolstofvezel en een voorruit in polycarbonaat. Optioneel kan er ook gekozen worden voor een extra lichte batterij. Dit alles leidde tot een gewichtsafname van 40 kg. Ook de ophanging werd onder handen genomen en de achtervleugel kreeg grotere afmetingen.

Foto: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op dinsdag 2 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons