van der Horst

Porsche maakt eerste namen rijders LMP1 project bekend

Porsche 911 RSR
Porsche 911 RSR
Timo Bernhard en Romain Dumas zijn de eerste rijders die Porsche heeft aangesteld voor zijn nieuw LMP1 project voor volgend jaar. In 2014 keert Porsche terug naar de hoogste regionen van het endurance racen met een deelname aan het FIA WEC, inclusief de 24 uren van Le Mans, met een LMP1 prototype. Porsche gaat daarmee de strijd aan tegen Audi in Toyota die nu al actief zijn in de klasse. Dit jaar is Porsche als voorbereiding al actief in het WEC in de GTE klasse met de nieuwe 911 RSR.
  • De Swert Opticiens
De laatste weken en vooral dagen gonst het van de geruchten over de rijders die Porsche zou aanwerven voor zijn toekomstig WEC programma. Namen van huidige Formule 1 en ex-Formule 1 rijders werden geciteerd alsook de duur van het zogezegd al ondertekende contract. Porsche heeft nu zelf beslist om al met twee namen naar buiten te komen en koos logischerwijze voor rijders die al in de huidige Porsche line-up  zijn opgenomen. Timo Bernhard en Romain Dumas, beiden winnaars van de 24 uren van Le Mans met Audi en actueel onder contract bij Porsche, zijn de eersten die zich verzekerd zien van een zitje in 2014 op de nieuwe LMP1. De twee rijders werden niet alleen gekozen voor hun snelheid maar vooral voor hun capaciteiten als testrijder. Zowel Bernhard als Dumas zullen dan ook nog dit jaar het stuur nemen van de LMP1 voor een intensief testprogramma alvorens de wagen volgend jaar uitkomt in competitie.

Bernhard is al sinds  2002 officieel Porsche rijder en won zowel de 24 uren van Le Mans, de 24 uren van Daytona, de 12 uren van Sebring als de 24 uren van de Nürburgring, die laatste wedstrijd zelfs wel vijf maal. Dumas vervoegde de Porsche troepen in 2004 en won met Bernhard de 24 uren van Le Mans in 2010 op een Audi dan wel. Dumas won tevens vier maal de 24 uren van de Nürburgring als ook eenmaal de 24 uren van Spa. Meer namen zullen later op het jaar bekend gemaakt worden.

Foto: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op woensdag 17 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons