van der Horst

Porsche: "Monza perfect geschikt om Le Mans voor te bereiden"

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Voor het eerst in diens bestaan, bezoekt het FIA WEC de Autodromo Nazionale di Monza. De Italiaanse snelheidstempel was nog nooit eerder het strijdtoneel voor een officiële sessie van het WK uithouding, al testten meerdere constructeurs hun bolides reeds individueel op de omloop. Voorheen was de Italiaanse piste tevens het strijdtoneel voor de 1000km of Monza, een laatste keer in 2008 in het kader van de Le Mans Series. Nochtans vormt de omloop een perfecte voorbereiding voor de 24 Heures du Mans, aldus Porsche.
Dr. Frank-Steffen Walliser
Dr. Frank-Steffen Walliser
"Het WEC nam een goede beslissing door voor Monza te opteren voor de tweedaagse Prologue-testen", zei Porsche Motorsportbaas Doctor Frank-Steffen Walliser. "Het is niet gewoon een circuit dat traditie ademt, maar ook perfect gepast om Le Mans voor te bereiden. We konden ons testprogramma quasi volledig afwerken en concentreerden ons daarbij op de banden en de set-up. Natuurlijk is de performantie moeilijk in te schatten, iedereen zit nog midden in de voorbereidingen en zal ongetwijfeld enkel zijn kaarten laten zien bij de openingsmanche in Silverstone."

Foto's: Porsche AG
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 1 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting The Prologue.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons