van der Horst

Porsche nieuwe leverancier van de safety car voor het FIA WEC

Porsche 911 Turbo Safety Car
Porsche 911 Turbo Safety Car
Vrijdag werd op het circuit van Paul Ricard, waar het FIA World Endurance Championship een officiële tweedaagse test organiseerde, Porsche bevestigd als de nieuwe leverancier van de veiligheidswagens voor het mondiale uithoudingskampioenschap. De constructeur uit Zuffenhausen neemt het stokje over van Audi, dat jarenlang de veiligheidswagen beschikbaar stelde aan het FIA WEC. Vaste bestuurder van de safetycar van het WEC, Pedro Cuceiro, krijgt de beschikking over een 540 pk krachtige Porsche 911 Turbo.

Om de snelle prototypes vooraan het veld goed op snelheid en temperatuur te kunnen houden prepareerde Porsche de 911 Turbo speciaal voor het endurance-kampioenschap. De nieuwe safety car beschikt over 540 pk sterke 3.8 liter V6, gaat in 3 seconden van 0 naar de 100 km/u en haalt een topsnelheid van 320 km/u. Verder zijn ook het onderstel en de remblokken aangepast voor gebruik op de piste. In de cockpit is de safety car uitgerust met allerlei elektronica, zoals het zogenaamde ‘marshalling system’ dat vlagsignalen en verdere informatie van de wedstrijdleiding direct aangeeft op een display in het dashboard. Ook is er een radiosysteem aan boord om met Race Control te kunnen communiceren.

Naast twee Porsche 911 Turbo’s levert de sportieve Duitse autobouwer de komende jaren ook andere veiligheidswagens, zoals de Leading Car, de doktersauto en andere officiële voertuigen voor de organisatie. “We zijn verheugd om tot 2020 als officieuze leverancier de veiligheidswagens voor het FIA World Endurance Championship te mogen leveren”, vertelt Frank Walliser, chef van Porsche Motorsport. “Als sportwagenfabrikant was het voor ons natuurlijk eenvoudig om een geschikte auto te vinden. Uiteindelijk viel onze keuze op de Porsche 911 Turbo. In totaal zetten we 16 voertuigen van verschillende pluimage in het kampioenschap in, die verschillende functies zullen gaan uitvoeren”.

Foto: Porsche AG




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in FIA World Endurance Championship op zaterdag 7 april 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons