van der Horst

Porsche overweegt elektrische ééngemaakte competitie

Porsche Mission R
Porsche Mission R
Nu de elektrische wagens meer en meer hun opmars maken, blijven ook constructeurs niet achter om verder te kijken betreffende hun motorsportgamma. Zo ook Porsche, die aan Sportscar365 liet verstaan te denken aan een eengemaakte competitie die puur elektrisch gestuwd zal worden.
Dat Porsche er over denkt om die richting op te gaan is niet toevallig. Het Duitse merk heeft één van de grootste ééngemaakte competities wereldwijd en is van plan om de helft van hun modellen elektrisch te maken tegen 2025. In september stelde Porsche een 1000 PK sterke concept-wagen voor tijdens de IAA Mobility Show in Munchen, genaamd Mission R. Thomas Laudenbach, huidig hoofd van Porsche Motorsport, liet dan ook verstaan dat deze wel in hun toekomstplannen past.

Natuurlijk is Porsche al actief in Formule E en binnenkort zou ook een elektrisch GT-kampioenschap op poten moeten staan, vergelijkbaar met de huidige GT3-structuur. Op dat vlak was Laudenbach op dit moment iets terughoudender. De reden hiervoor is dat er op dit moment weinig info over de serie voor handen is, terwijl promotor Discovery op 2023 mikt als startdatum. Porsche houdt zich daar voorlopig op de vlakte, maar toont zich alvast sterk geïnteresseerd. 

Foto: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 23 november 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons