van der Horst

Porsche stelt GT racer van de toekomst voor

Porsche Mission R
Porsche Mission R
Op de IAA van München stelde Porsche de Mission R voor, een wagen die de visie van Porsche op de GT racer van de toekomst weergeeft. Het betreft een compacte elektrisch aangedreven GT opgebouwd uit duurzame materialen, zoals met natuurlijke vezels versterkte kunststoffen. Ook volgens Porsche kan de wagen best gebruikt worden als basis voor een toekomstige merkencup voor puur elektrisch aangedreven auto’s.
Porsche Mission R
Porsche Mission R
Porsche is nu al enige tijd aanwezig in de formule E en heeft daar heel wat ervaring opgedaan met elektrisch aangedreven wagens. Met die knowhow zijn zij aan de slag gegaan en bouwden een vierwielaangedreven GT wagen uitgerust met twee elektromotoren. Op de vooras werkt een elektromotor met maximaal 320 kW (435 pk) en op de achteras levert de elektromotor zelfs maximaal 480 kW (653 pk). De Porsche Mission R accelereert dan ook van 0 naar 100 km/u in 2,5 seconden en haalt een topsnelheid van 300 km/u.

Porsche Mission R
Porsche Mission R
Naast het innovatieve batterij elektrische aandrijfconcept is ook het materiaal dat gebruikt werd om de body van de wagen op te bouwen vooruitstrevend. Het is immers duurzaam en bestaat grotendeels uit met natuurlijke vezels versterkte kunststof (NFK), waarbij vlasvezels uit de landbouw de basis vormen. Hetzelfde materiaal werd ook gebruikt voor de frontsplitter, de diffuser en de zijskirts alsook voor bepaalde delen van het interieur.

Porsche Mission R interieur
Porsche Mission R interieur
Met het Mission R-project brengt Porsche ook echt en virtueel racen dichter dan ooit tevoren bij elkaar. In het interieur zijn verschillende camera's ingebouwd en een touchscreen rechts naast de stoel geeft de biometrische gegevens van de rijder weer. De monocoque kan dan ook in dezelfde vorm ook dienst doen als e-sports simulator. Porsche ziet de Mission R als een eerste stap naar de uitbouw van een nieuwe cup wagen die in de toekomst het merk zal vertegenwoordigen in de prestigieuze Porsche merkencups.

Foto's: Porsche Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op maandag 6 september 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons