van der Horst

Porsche Supercup: Monaco: Sean Edwards op een andere planeet

Sean Edwards - Project 1
Sean Edwards - Project 1
Sean Edwards is voor het ogenblik gewoonweg niet te verslaan in de Porsche Supercup. De Brit won nu ook met grote overmacht de race op het circuit van Monaco. Het stratencircuit biedt weinig kansen om in te halen en er gebeurden dan ook weinig inhaalacties waardoor het raceklassement weinig wijzigde. Giermaziak werd tweede voor Ammermüller. Ogier kwam als winnaar uit het duel met rallyrivaal Loeb met een veertiende plaats tegenover een zestiende stek voor de negenvoudige kampioen.
  • Hamofa Performance
Giermaziak - Ammermüller
Giermaziak - Ammermüller
Sean Edwards beleeft een droomseizoen tot dusver, dominant in de Porsche Supercup won de Brit verleden week ook nog de 24 uren van de Nürburgring. Edwards nam een ideale start vanop de pole en reed weg van de rest van het veld om zijn tweede opeenvolgende overwinning in Monaco te pakken met 20 seconden voorsprong op Kuba Giermaziak die een opzittende Michael Ammermüller kon afhouden tot aan de meet. De Duitser werd net als in Spanje opnieuw derde.
  
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb
Jeroen Bleekemolen werd gans de race op de huid gezeten door Engelhart en Estre maar geen van beiden kon er voorbij geraken. De Nederlander pakte voor zijn terugkeer in de cup de vierde plaats voor de Duitser en de Fransman. Een beetje later kwam Stanaway als zevende binnen voor Thiim, Barker en Bachler. Loeb kon op de VIP-wagen van Porsche AG geen vuist maken en sloot als zestiende af, twee plaatsen achter Sébastien Ogier die beschikte over een wagen van het winnende team Allyouneed by Project 1.

Voor spektakel zorgden beide Momo-megatron piloten Habets en Zampedri die er in de chicanes eigenaardige rijlijnen er op na hielden. De piloten kunnen nu even bekomen van hun Monaco-avontuur want de volgende manche van de Supercup staat pas gepland op 30 juni op het circuit van Silverstone.

Foto's: racing international photography  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons